:

Szerző: Bányai György

2009. április 22. 15:08

Nincs meglepetés a legjobb fényképezőgépek listáján

Budapest adott otthont még április elején a TIPA (Technical Image Press Association) rendezvényének, ahol 25 fotósmagazin szerkesztője voksolt az utóbbi 12 hónap legjobb termékeire. Az értékelés lezárult, a TIPA-díjas termékek között nem találunk nagy meglepetést.

[HWSW] Budapest adott otthont még április elején a TIPA (Technical Image Press Association) rendezvényének, ahol 25 fotósmagazin szerkesztője voksolt az utóbbi 12 hónap legjobb termékeire. Az értékelés lezárult, a TIPA-díjas termékek között nem találunk nagy meglepetést.

A tükörreflexes gépek között elsöprő fölénnyel a Nikon szerepelt, mellé az Olympus és a Canon szegődött. A díjat sorban a belépőszinttől a profikategóriáig a 12 megapixeles Olympus E-620, a HD-videofelvételt kínáló Nikon D90, a 21,1 megapixeles, ISO 25600-as érzékenységre is beállítható Canon EOS 5D MarkII, illetve a csúcskategóriás, 24,4 megapixeles Full Frame érzékelős Nikon D3x kapott.

A komoly, kézi beállításokat is kínáló kompaktok közül a Canon PowerShot G10 vihette el a pálmát, a legjelentősebb konstrukciós innovációt pedig a Panasonic DMC-G-sorozatben lehetett a voksolók szerint leginkább tetten érni. A Fujifilm F200EXR gépe mellett még az abban alkalmazott új típusú képérzékelő szenzor is a díjazottak között szerepel, természetesen mindkettő az alacsony zajszint, valamint a széles dinamikatartomány miatt.


Panasonic DMC-G1

A perifériára szorult kategóriák is szerepeltek a terítéken, preztízs-kategóriában kevés ellenféllel szemben aratott győzelmet a Leica M8.2, az elemekkel szemben ellenálló gépek közül pedig az Olympus Tough 8000-et tartott legjobbnak a zsűri. Az ultrazoom kategóriában a díjat a 20-szoros zoomoptikával ellátott, erős panorámakép-készítési képességekkel ellátott Sony DSC-HX1 kapta.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.