Szerző: Bányai György

2009. április 21. 10:32

Drága lett a Toshiba Dynabook UX netbookja

A Toshiba új netbookja a megjelenés tekintetében igencsak eltér a hazánkban jelenleg forgalmazott NB-sorozatú modellektől. A Dynabook UX vékony, ezüst vagy barna színű burkolata alatt az Intel N280-as Atomja dolgozik, a gép háttértára pedig 160 gigabájtos merevemez.

[HWSW] A Toshiba új netbookja a megjelenés tekintetében igencsak eltér a hazánkban jelenleg forgalmazott NB-sorozatú modellektől. A Dynabook UX vékony, ezüst vagy barna színű burkolata alatt az Intel N280-as Atomja dolgozik, a gép háttértára pedig 160 gigabájtos merevemez.

A Toshiba április 24-én, 607 dolláros áron indítja el a Dynabook UX netbookjának pályafutását, elsőként a japán piacon. Az újdonság 10,1 hüvelykes, szélesvásznú, 1024x600 képpontos, LED-háttérvilágításos kijelzővel rendelkezik, melynek kávájában 3 megapixeles webkamera is van. A notesz oldalán három USB-kapu fogadja a kiegészítőket, melyek közül az akkumulátorral rendelkezőket tölteni a netbook kikapcsolt állapotában is lehet.

A Dynabook UX Intel 945GSE lapkakészlet és Intel Atom N280 processzor köré épül, utóbbi 1,66 gigahertzen üzemel, 667 megahertzes buszsebesség mellett. Ez a processzor alapesetben 1 gigabájtnyi rendszermemóriából táplálkozhat, a gyártó a 160 gigabájtos merevlemezre pedig a Windows XP otthoni változatát telepíti. A gép ezüstszínű billentyűzete a Sony újabb sorozatú VAIO gépeit juttatja eszünkbe.

Az 1,18 kilogrammos netbookban természetesen van vezeték nélküli hálózati csatoló is, ez 802.11 b/g szabványok szerinti sebességen képes adatokat közvetíteni. A Toshiba a Dynabook UX akkumulátoros üzemidejét az alap, háromcellás akkumulátorral négy órában szabta meg. Ezen duplázhat a nagykapacitású változat, mely felszereltségtől függően felár nélkül is kapható. A tíz különböző változatból az utóbbi áramforrást több is tartalmazza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról