:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 19. 11:24

VIA DDR lapkakészlet Pentium 4-hez!

A VIA a jövő év folyamán szándékozik piacra dobni Intel Pentium 4 (Willamette) processzort támogató DDR chipkészletét, mondta a cég egyik képviselője a Platform 2000 konferencián. Tette ezt annak tudatában, hogy az Intel egyelőre egyik cégnek sem adta ki a Willamette chipsetek gyártására szóló licenszet.

Eric Chang, a VIA marketingigazgatója elmondta: a VIA licensszel vagy anélkül, de készen áll a Willamette DDR chipset bevezetésére. Rámutatott, hogy az Apollo Pro 133 lapkakészlet bemutatása miatt is beperelte a VIA-t az Intel, de végül a két cég megegyezett, Chang szerint "a történelem ismétli önmagát".

Chang elmondta, hogy a jelenlegi Intel processzorokat támogató DDR chipsetek szeptemberben jelennek meg, nagy tételben pedig a negyedik negyedévben szállítják őket. Az Athlon-hoz szintén az ősszel jelenik meg DDR lapkakészlet. A cég tervei között pedig (mind Intel mind AMD) mobil DDR chipsetek is szerepelnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.