Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 19. 11:24

VIA DDR lapkakészlet Pentium 4-hez!

A VIA a jövő év folyamán szándékozik piacra dobni Intel Pentium 4 (Willamette) processzort támogató DDR chipkészletét, mondta a cég egyik képviselője a Platform 2000 konferencián. Tette ezt annak tudatában, hogy az Intel egyelőre egyik cégnek sem adta ki a Willamette chipsetek gyártására szóló licenszet.

Eric Chang, a VIA marketingigazgatója elmondta: a VIA licensszel vagy anélkül, de készen áll a Willamette DDR chipset bevezetésére. Rámutatott, hogy az Apollo Pro 133 lapkakészlet bemutatása miatt is beperelte a VIA-t az Intel, de végül a két cég megegyezett, Chang szerint "a történelem ismétli önmagát".

Chang elmondta, hogy a jelenlegi Intel processzorokat támogató DDR chipsetek szeptemberben jelennek meg, nagy tételben pedig a negyedik negyedévben szállítják őket. Az Athlon-hoz szintén az ősszel jelenik meg DDR lapkakészlet. A cég tervei között pedig (mind Intel mind AMD) mobil DDR chipsetek is szerepelnek.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról