:

Szerző: Bányai György

2009. április 20. 11:00

A Panasonic három kompaktgéppel színesíti Lumix kompaktjainak sorát

A Panasonic három új kompaktgépet jelentett be, melyek a gyártó Lumix kompaktfényképezői közé illeszkednek. A több színben készülő újdonságok 12 és 10 megapixeles érzékelőkkel készülnek a nyárra.

[HWSW] A Panasonic három új kompaktgépet jelentett be, melyek a gyártó Lumix kompaktfényképezői közé illeszkednek. A több színben készülő újdonságok 12 és 10 megapixeles érzékelőkkel készülnek a nyárra.

A távolról is könnyedén felismerhető Lumix fényképezők táborát erősítik a stílusjegyeikben a megszokottat kínáló kompaktok, melyek négyszeres optikai zoomot, valamint 10, illetve 12 megapixeles felbontást kínálnak. A trió tagjai arcfelismerő autofókuszt intelligens ISO-kontrollt, valamint vörösszem-eltávolítót is adnak a használó kezébe. A fényképezők áráról valamint elérhetőségük kezdetéről a gyártó a bejelentés során nem tett említést.

A Panasonic DMC-FS12 12,1 megapixeles CCD-képérzékelőt kapott, mely elé a gyártó négyszeres zoomátfogást kínáló optikát épített. A fényképező optikája rendelkezik optikai rázkódásvédelemmel, látószöge a 31-124 milliméteres tartományban ad szabad kezet a komponáláshoz. Az FS12 érzékenysége ISO 80-tól ISO 1600-ig állítható. A gépház hátoldalán 2,7 hüvelykes kijelzőt találunk, melyen 230 ezer képpont látható. Az FS12 a mozgókép-üzemmódot 848x480 képpontban maximálja, melynek frissítése 30 képkocka másodpercenként.

A Panasonic DMC-FS62 az FS12-től 10,1 megapixeles CCD-szenzorában, valamint 2,5 hüvelykes kijelzőjében különbözik, ehhez a rázkódásvédett, négyszeres zoomoptika eltérő, 33-132 milliméteres látószög-tartománya adódik. A fényképezőben -- ahogy az FS12-ben is -- lítiumion akkumulátor szolgáltatja a működéshez szükséges energiát, az 50 megabájtnyi belső memória SD/SDHC-kártyákkal bővíthető.

Felettébb érdekes, hogy a Panasonic egy olyan fényképezővel is előállt, melyből hiányzik a rázkódásvédelem, az FS42 nem kapott a gyártó lencsetag-mozgatásán alapuló megoldásából. a fényképező 10,1 megapixeles képeket készít, 2,5 hüvelykes kijelzőjének felbontásában a trió másik két tagjával vállal közösséget, a négyszeres zoomoptika pedig az FS62-ben ismertetett látószög-tartományt nyújtja. A fényképező a mozgókép-üzemmódban ugyancsak a fentebb ismertetett két kompakt színvonalán áll, vagyis klipeket 848x480 képpontban 30 képkockás frissítéssel vehet fel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.