Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 10. 14:40

A szoftverpiacon vásárolt be a Cisco

A Cisco Systems 105 millió dollár készpénzért megvásárolja a magánkézben levő Tidal Software vállalatot, amely alkalmazásfelügyeleti és -automatizálási megoldásokat fejleszt. A cég a Cisco Advances Services divíziójába olvad be, amennyiben a hatóságok jóváhagyják az ügyletet. A tranzakció néhány hónapon belül lezárulhat.

[HWSW] A Cisco Systems 105 millió dollár készpénzért megvásárolja a magánkézben levő Tidal Software vállalatot, amely alkalmazásfelügyeleti és -automatizálási megoldásokat fejleszt. A cég a Cisco Advances Services divíziójába olvad be, amennyiben a hatóságok jóváhagyják az ügyletet. A tranzakció néhány hónapon belül lezárulhat.

A Tidal megoldásai segítségével a vállalatok figyelemmel kísérhetik alkalmazásaik, üzleti folyamataik teljesítményét és a kapott adatok alapján finomhangolhatják a rendelkezésükre bocsátott erőforrásokat, illetve dönthetnek arról, hogy nagy terhelést okozó feladatok mikor, meddig fussanak -- legyen szó adatbázisokról, üzleti intelligenciáról, vállalatirányítási rendszerekről vagy éppen tömeges fájlátvitelről.

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Cisco nemrégiben jelentette be hivatalos belépését a szerverpiacra. A Unified Computing System névre keresztelt platform szoftverkörnyezete a VMware-től és a BMC Software-től származik, ezt egészíthetik ki a a Tidal megoldásai, amelyek segítségével a vállalat saját megoldást kínálhat a hatékony teljesítményelosztáshoz és finomhangoláshoz, ami a blade-alapú infrastruktúrák sava-borsa.

[+] Belépett a szerverpiacra a Cisco

A Cisco Systems elnök-vezérigazgatója, John Chambers az utóbbi hónapok során többször világossá tette, vállalata a recessziót kihasználva több felvásárlást is tervez, hogy szélesítse kínálatát, illetve támogassa alaptevékenységét, ami a hálózati eszközök gyártása és értékesítése. A Cisco készpénzállománya megközelíti a 30 milliárd dollárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról