:

Szerző: Koi Tamás

2009. április 9. 13:14

Mától itthon is kapható a Nokia E75

Mától Magyarországon is kapható a Nokia E-sorozatú okostelefon-családjának legújabb, prémiumkategóriás tagja, az E75. A finn cég az új telefonokkal együtt új, kommunikációs és közösségi szolgáltatásokat is bevezet kínálatába, ezek egyike, a Nokia Messaging gyárilag része az E75 szoftverválasztékának.

[HWSW] Mától Magyarországon is kapható a Nokia E-sorozatú okostelefon-családjának legújabb, prémiumkategóriás tagja, az E75. A finn cég az új telefonokkal együtt új, kommunikációs és közösségi szolgáltatásokat is bevezet kínálatába, ezek egyike, a Nokia Messaging gyárilag része az E75 szoftverválasztékának.

A februári Mobile World Congress alkalmával bemutatott, teljes QWERTY-billentyűzetes, szétcsúsztatható E75-öt a múlt hónapban kezdte szállítani a gyártó, az okostelefon mától kapható Magyarországon, egyelőre kizárólag a T-Mobile-nál. A WLAN-modullal és HSDPA-modemmel ellátott, elsősorban e-mail és SMS-kommunikátornak szánt készülék listaára 130 ezer forint, 24 hónapnyi hűségidő vállalása esetén a telefon 30 ezer forinttal olcsóbban hazavihető.

A telefon egyik integrált szolgáltatása a Nokia Messaging alkalmazás, mely a finn gyártó hamarosan induló -- Magyarországon jelenleg még tesztelés alatt álló -- push e-mail rendszerének alapja. Az alkalmazás -- más gyártók push szolgáltatásaihoz hasonlóan -- azonnal letölti az üzenetet a mobiltelefonra, amint az megérkezik a beállított e-mail postafiókba. A rendszer az egyszerűbb beüzemeléshez ezernél is több levelezőszolgáltatás beállításait ismeri, így a felhasználók három lépésben be tudják állítani a kliensprogramot.

Az ingyenesen használható levelezőrendszereken túl a Nokia Messaging vállalati rendszerekkel is kompatibilis: a program egyelőre a Mail for Exchange és Lotus Notes kiszolgálókhoz képes csatlakozni. A push e-mail szolgáltatás bétaverziója már elérhető az S60-alapú készülékekhez, a felhasználóknak a próbaváltozat használatának megkezdéséhez az email.nokia.com oldalon kell regisztrálni.

A magyarországi bevezetés idejéről és az elérhető konstrukciókról jelenleg is tárgyalásokat folytat a Nokia -- a szolgáltatásért ugyanis az operátorok kérnek majd pénzt, akárcsak a BlackBerry push-email esetében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.