Szerző: Koi Tamás

2009. április 7. 15:49

Visszaesett a HTC, késik a G2

A tavalyinál lényegesen rosszabb eredménnyel zárta az idei első negyedévet a tajvani HTC Corporation, mely tavaly elsőként lépett piacra androidos okostelefonnal, ezzel együtt a Windows Mobile operációs rendszerre épülő telefonok piacának nagyjából 80 százalékát tudja magáénak. A cég a gazdasági válsággal, illetve egyes újdonságok késésével magyarázza a kiesést.

[HWSW] A tavalyinál lényegesen rosszabb eredménnyel zárta az idei első negyedévet a tajvani HTC Corporation, mely tavaly elsőként lépett piacra androidos okostelefonnal, ezzel együtt a Windows Mobile operációs rendszerre épülő telefonok piacának nagyjából 80 százalékát tudja magáénak. A cég a gazdasági válsággal, illetve egyes újdonságok késésével magyarázza a kiesést.

A telefonokat saját márkaneve alatt és szolgáltatói márkajelzéssel ellátott változatban egyaránt értékesítő HTC nettó árbevétele 4,89 milliárd tajvani dollárra rúgott (ez nagyjából 146,7 millió amerikai dollárnak felel meg) az év első három hónapjában. Ez 30 százalékos csökkenés az egy évvel ezelőtti állapothoz képest, miközben a cég teljes árbevétele ugyanebben az időszakban 3,4 százalékkal, 31,59 milliárd tajvani dollárra csökkent.

HTC Magic

A HTC részben az új termékbevezetések elhúzódásával magyarázta a visszaesést. Bár a cég nem nevez meg konkrét termékeket, nyilvánvaló, hogy részben a Vodafone színeiben megjelenő második androidos HTC okostelefon, a HTC Magic (vagy G2) csúszásával okolható. Az új Google-mobil lapértesülések szerint az utolsó pillanatban eszközölt hardveres átalakítások miatt legkorábban május elején kerülhet piacra, elsőként őt nyugat-európai országban.

A világ első androidos okostelefonja, a HTC G1 tavaly októberben került piacra az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, kizárólag a T-Mobile forgalmazásában. A Google alkalmazásplatformját használó okostelefon második változatát már a Vodafone kínálja majd ügyfeleinek. A második generációs Google-telefon vékonyabb és könnyebb lesz elődjénél, cserébe a felhasználóknak le kell mondaniuk a QWERTY-billentyűzetről.

A HTC nevéhez az androidos okostelefonok mellett több ismert és sikeres készülék is fűződik, így egyebek mellett a HTC Touch Diamond és Touch HD modellek, de a gyártó nemrég mutatta be szupervékony QWERY-billentyűzetes okostelefonját, a Snapet.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.