Szerző: Bányai György

2009. április 6. 16:24

A Nikon új belépőszintű tükrös géppel készül

A Nikon április 14-én jelenti be új, belépőszintre pozícionált tükörreflexes fényképezőgépét, mely kihajtható és elforgatható LCD-kijelzővel és 12 megapixeles képérzékelő szenzorral rendelkezik majd.

[HWSW] A Nikon április 14-én jelenti be új, belépőszintre pozícionált tükörreflexes fényképezőgépét, mely kihajtható és elforgatható LCD-kijelzővel és 12 megapixeles képérzékelő szenzorral rendelkezik majd.

A Nikon belépőszintű tükrös gépeinek kínálatában hozhat drámai változást a soron következő modell, melynek modellszámát az április 14-i bejelentés véglegesíti. A kiszivárgott információk alapján az új kezdőgép szakít a jelenleg kapható, 2008 januárjában bemutatott, tehát már közel másfél éves Nikon D60 10 megapixeles érzékelőjével, annak helyét az újdonságban 12 megapixeles CCD-szenzor veszi át.

Az új modell nevével kapcsolatban csak találgatásokba bocsátkozhatnánk, abban azonban a napvilágra került reklámfotók alapján biztosak lehetünk, hogy a friss modell kihajtható-elforgatható kijelzővel fog rendelkezni. A Nikon új belépőszintű gépével kapcsolaban meglepő lenne, ha kimaradna belőle az élőkép üzemmód, illetve az ezzel összefüggő HD-filmfelvételi lehetőség, melynek minőségével kapcsolatban a 720p felbontás lehet a legvalószínűbb.

Április 14-én válhat biztossá, hogy a gépben a D90 képfeldolgozó áramköre teljesít-e majd szolgálatot, illetve az is, hogy az alacsonyabb árszintű kategóriát a három fókuszpont húzza-e markánsan alá. A belépőszint idei gépe mellett a félprofi kategória trónkövetelője is bemutatkozhat, ám közel sem biztos, hogy a D400 nyár előtt elnyeri végső, bemutatható formáját. Ha mégis, benne 16 megapixeles Sony CMOS-képérzékelőt találhatunk majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról