Szerző: Koi Tamás

2009. április 2. 12:20

Számlabiztosítást kínál lakossági ADSL-előfizetői részére az EnterNet

Számlabiztosítást nyújt lakossági ADSL-előfizetői számára az EnterNet. A különböző számla- és jövedelembiztosítások a válság hatására virágkorukat élik -- a cég szerint a termék elsősorban a létbiztonság növelését szolgálja, ugyanakkor kikerülhető vele a nemfizetésből eredő kellemetlen behajtási, kötbérezési procedúra.

[HWSW] Számlabiztosítást nyújt lakossági ADSL-előfizetői számára az EnterNet. A különböző számla- és jövedelembiztosítások a válság hatására virágkorukat élik -- a cég szerint a termék elsősorban a létbiztonság növelését szolgálja, ugyanakkor kikerülhető vele a nemfizetésből eredő kellemetlen behajtási, kötbérezési procedúra.

Az EnterNet meglévő és új lakossági ügyfelei által igényelhető szolgáltatás abban az esetben segít, ha a számlafizető önhibáján kívül elveszti munkáját vagy keresőképtelenné válik. Ilyenkor a biztosításnak köszönhetően hat hónapig még használhatja az internetet akár munkakeresésre is, így könnyebben áthidalhatja a nehezebb időszakot. Lapunk kérdésére az EnterNetnél elmondták, hogy a biztosítás kizárólag a számlafizető munkaviszonyát vizsgálja, és csak a jövedelem teljes kiesése (kivéve a táppénzellátást) esetén vállalja a számlák térítését, tehát az ügyfél nem hivatkozhat sem arra, hogy fizetését csökkentették, sem pedig arra, hogy a háztartás összjövedelme csökkent.

A számbiztosítás havi biztosítási díja az EnterNet által nyújtott szolgáltatás havi díjának bruttó 6,49 százaléka (ez egy hűségidővel vállalt, 2 megabites csomagnál jelenleg havi 220, az egy éves hűségidejű, 8 megabites ADSL-csomagnál pedig 445 forint), a biztosítást az előre fizető ügyfelek értelemszerűen nem tudják igénybe venni. A biztosításkötés feltétele egyebek mellett, hogy a biztosító kockázatviselésének kezdetekor a biztosított életkora 18 és 60 év közötti legyen, valamint a keresőképesség és állományban foglalkoztatottság is feltétel.

Feltétel továbbá, hogy a csatlakozási nyilatkozat megtételének időpontjáig sem a biztosított, sem munkáltatója nem kezdeményezett rendes vagy azonnali hatályú felmondást, közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetést, illetve a csatlakozási nyilatkozat aláírásának időpontjáig nem nyújtott be és nem kapott a munkáltatótól felmondó levelet. A biztosítottnak nem lehet harminc napnál régebben lejárt tartozása az EnterNet felé felé. A biztosítási szerződés szerinti bejelentése esetén az elbíráláshoz szükséges összes dokumentum beérkezését követő 15 napon belül teljesíti a biztosító.

A kockázatot viselő biztosító a CARDIF Biztosító Magyarország Zrt., és az EnterNet ADSL előfizetői részére kidolgozott számlabiztosítási módozat az MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt. közreműködésével jött létre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról