Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

iPhone-tulajdonosok számára is elérhetővé teszi az Office-t a Microsoft

Bodnár Ádám, 2009. április 02. 16:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Stephen Elop, a Microsoft Business Division vezetője a Web 2.0 Expón tegnap tartott beszédében elhintette annak a lehetőségét, hogy a vállalat elkészítse az Office iPhone-on futó változatát, amelyről már azóta pletykál a piac, mióta az iPhone megjelent.

[HWSW] Stephen Elop, a Microsoft Business Division vezetője a Web 2.0 Expón tegnap tartott beszédében elhintette annak a lehetőségét, hogy a vállalat elkészítse az Office iPhone-on futó változatát, amelyről már azóta pletykál a piac, mióta az iPhone megjelent.

Elop szerint a Microsoft felismerte, hogy egyre nagyobb az igény az okostelefon-felhasználók részéről az irodai dokumentumok megtekintésére és szerkesztésére, illetve hogy egyre több alkalmazáshoz férjenek hozzá, mivel a készülékek képességei ezt ma már lehetővé teszik. Bár számos okostelefonon, köztük az iPhone-on is léteznak olyan szoftverek, amelyek képesek megjeleníteni a Word dokumentumokat, az Excel táblázatokat vagy a PowerPoint prezentációkat, de ez ma már nem elég, sokan szerkeszteni is akarják őket.

Tim O'Reilly, a Web 2.0 Expót szervező O'Reilly Media vezetője megkérdezte Eloptól, ez azt jelenti-e, hogy a Microsoft piacra dobja az Office iPhone-on futó változatát, amelyre azonban a Microsoft-vezető nemmel felelt. "Várd ki a végét" -- mondta Elop. Alighanem arról lehet szó, hogy a Microsoft következő generációs Office-ának webes változatát optimalizálja majd az Apple okostelefonjára, illetve más készülékekre is. Logikusnak tűnne, hogy a Microsoft így juttassa el az Office-t az okostelefonokra, ugyanis így nem kell minden operációs rendszerre külön klienst készítenie.

Elop tegnap beszélt az Office Web Applicationsről is, amelyen gőzerővel dolgozik a cég, azonban a korábbi hírekkel ellentétben a bétaváltozat is csak 2010-ben esedékes. A redmondi vállalatnak komoly fejtörést okoz, hogy alakítsa ki az Office Web Applications kezelőfelületét, hogy arról a lehető legtöbb szolgáltatás elérhető legyen, hasonlítson a telepített Office-ra hogy a felhasználók számára átlátható legyen, de egyen gyors is. Világszerte mintegy félmilliárdan használják rendszeresen az Office-t, a Microsoft pedig nem engedheti meg magának hogy a webes változat összezavarja a felhasználókat.

A vállalat felhasználók is kezdik felfedezni azokat a szolgáltatásokat, amelyek a fogyasztói szegmensben tarolnak, beleértve a wikiket, blogokat vagy közösségi hálózatokat. "A tűzfalak mögött ugyanaz történik ami a weben, de a vállalatok fizetni is hajlandók ezekért" -- mondta Elop.