:

Szerző: Bányai György

2009. március 31. 15:21

A Motorola új mobilja az iPhone-t idézi

A Motorola legújabb mobilja, az Evoke QA4 hivatalosan is bemutatkozott, külseje kerekdedebb és jóval vaskosabb formában ugyan, de tagadhatatlanul az Apple iPhone-ját idézi.

[HWSW] A Motorola legújabb mobilja, az Evoke QA4 hivatalosan is bemutatkozott, külseje kerekdedebb és jóval vaskosabb formában ugyan, de tagadhatatlanul az Apple iPhone-ját idézi.

A Motorola Evoke QA4 krómkeretében 2,8 hüvelykes, WQVGA kijelző tárja elénk az iPhone-hoz hasonló ikonos főképernyőt, melytől a Motorola változata lényegét tekintve nem különbözik. Az új mobil hagyományos gombsort is kínál a szétcsúsztatható burkolatán, teljes QWERTY-billentyűzetes adatbevitel azonban csak az érintésérzékeny kijelzőn megjelenő virtuális billentyűzettel lehetséges. A mobil ikonos kezelőfelülete widgetekre épül, melyeket a felhasználó kedvére csoportosíthat, és természetese törölheti, vagy felveheti azokat a főképernyőn megjelenők közé.

A Motorola Evoke QA4 rendelkezik gyorsulásmérővel, sztereo Bluetooth adapterrel, valamint 2 megapixeles kamerával, utóbbi rövidfilmeket is forgathat. Az Evoke teljes HTML-böngészővel és email-klienssel is rendelkezik, ezen kívül hozzáférést biztosít a Picasa képmegosztó, valamint a YouTube videomegosztó szolgáltatásokhoz is. A Motorola Evoke QA4 a fentieken túl a MySpace közösségi portál mobil elérését is biztosítja.

A gyártó külön kihangsúlyozta, hogy a mobil az alapfeladatát, tehát a hagyományos, hangalapú kapcsolattartást is komolyan veszi, a beépített zajcsökkentő áramkör a Motorola szerint olyan hangminőséget ad, melyet lehetetlen leírni a sajtóközleményekben. A készülék árával kapcsolatban nem árult el részleteket a gyártó, a megjelenés dátumával kapcsolatban sem volt bőbeszédű, a telefon érkezését a kevésbé konkrét második negyedévre tette.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.