Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 31. 16:26

VMware-tanfolyamok indultak a SZÁMALK-nál

A független oktatóközpontok közül Magyarországon elsőként a SZÁMALK Továbbképzés szerezte meg a hivatalos VMware oktatóközpont

[HWSW] A független oktatóközpontok közül Magyarországon elsőként a SZÁMALK Továbbképzés szerezte meg a "hivatalos VMware oktatóközpont" jogosultságot, ezzel az x86-os virtualizációs piac vezetőjének, a VMware-nek hivatalos nemzetközi tanfolyamai, képzései és vizsgái is elérhetőek a SZÁMALK-nál. A képzések a VMware által minősített oktatók előadásában zajlanak. "A SZÁMALK-hoz külföldről érkezett a megkeresés a VMware oktatóközpont jogosultság megszerzésére" -- mondta Nyisztor József, a SZÁMALK Továbbképzés igazgatója. "A többkörös pályáztatás végére egyedül mi maradtunk, és elnyertük a hivatalos és minősített VMware tréning központ (VATC) címet."

Simon Ferenc, a SZÁMALK Továbbképzés IT oktatási termékmenedzsere a HWSW-nek elmondta, a VMware hazai disztribútorának szervezésében korábban is zajlottak Magyarországon VMware-tanfolyamok, azonban a virtualizációs megoldásairól ismert cég a megnövekedett igény miatt szükségesnek látta egy dedikált oktatóközpont bevonását. A SZÁMALK-ban január elején indult el a VMware-oktatás, a tanfolyamok mellett egyedi, vizsgával kombinált felkészítő konzultációra is van lehetőség, a legnépszerűbb VMware-tanfolyamokat most ráadásul bevezető akciók keretében érhetik el az érdeklődők.

Simon Ferenc kiemelte az egynapos "VMware Infrastructure Overview" tanfolyamot, amely elsősorban a kezdő rendszergazdákat vagy IT-vezetőket, döntéshozókat célozza, illetve a négynapos "VMware Install and Configure" tanfolyamot, ami rendszergazdáknak, üzemeltetési szakembereknek szól, akik már rendelkeznek Windows Server vagy Linux/UNIX és alapvető storage-ismeretekkel. Utóbbi tanfolyam résztvevői nem csak VMware Certified Professional vizsgát tehetnek, hanem kedvezményt is kapnak majd a nyáron induló áttérési tanfolyamok árából, amelyek már a VMware következő verziójával kapcsolatos újdonságokat, különbségeket tartalmazzák. A vizsgára külön egynapos felkészítő konzultációt is kínál a SZÁMALK Továbbképzés.

Simon Ferenc szerint a cég által kínált képzések és vizsgák révén az informatikusok, rendszergazdák és IT vezetők felkészülhetnek a virtualizáció bevezetésére, de egy már meglévő IT-környezet további fejlesztése, frissítése illetve ezek mindennapi menedzselése is hatékonnyá válhat. A VMware-képzések iránti növekvő igényt az is jelzi, hogy meredeken növekszik a különböző vizsgákra jelentkezők száma.

A tanfolyamok a SZÁMALK oktatótermeiben zajlanak, azonban maguk az informatikai eszközök a VMware központjában találhatók, ezeket a hallgatók távoli hozzáféréssel érhetik el. Nyár közepétől már élő szerver- és storage eszközpark támogatja majd a VMware oktatást a SZÁMALK-nál, a hallgatók így még inkább "testközelből" szerezhetnek ismereteket egy virtualizált környezet telepítéséről, konfigurálásáról és üzemeltetéséről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról