Szerző: Bányai György

2009. április 6. 10:33

Már a forgalmazóknál a Samsung VIA Nano processzoros NC20 noteszgépe

Napokon belül indulhat a VIA Nano processzorával szerelt Samsung NC20 ultrahordozható noteszgép piaci pályafutása, mely 12 hüvelykes kijelzővel próbálhat netbookos sebességfokozaton vásárlókat csábítani.

HIRDETÉS

[HWSW] Napokon belül indulhat a VIA Nano processzorával szerelt Samsung NC20 ultrahordozható noteszgép piaci pályafutása, mely 12 hüvelykes kijelzővel próbálhat netbookos sebességfokozaton vásárlókat csábítani.

A Samsung NC20 ultrahordozható noteszgépet 12 hüvelykes kijelzője miatt szoríthatja a netbookos cipő, bár a belső értékei ebbe a kategóriába sorolnák. A notesz lelke a VIA 1,3 gigahertzes órajelen üzemelő VIA U2250 Nano processzora, mely leginkább az Intel Atom lapkájának alternatívája. Teljesítménye is azéhoz hasonló, bár eltérő felépítésük miatt billeghet ide-oda a mérleg nyelve a sebesség mérésekor.

A VIA Nano processzor mellett 1 gigabájt DDR2 memóriát, chipkészletbe integrált VIA Chrome9 HC3 grafikus vezérlőt, valamint 160 gigabájtos merevlemezt találunk a burkolat alayy, amiket a hatcellás akkumulátor a gyár mérései szerint négy órán keresztül táplálhat. A gép az ultrahordozható noteszgépek szélesvásznú, 12 hüvelykes, 1280x800 képpontos kijelzőjét kapta, mely igen keskeny kávában talált otthonra. Az NC20 1,3 megapixeles webkamerával könnyíti meg a webes kapcsolattartást, rendelkezik három USB-kapuval, valamint multiformátumú kártyaolvasóval is.

A Samsung noteszének oldalán még egy VGA-kimenetet, egy LAN-aljzatot is fellelhetünk, utóbbit 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati adapter is kiegészíti. A géphez helyi eszközöket kábelmentesen Bluetooth 2.0 +EDR rádió segítségével is kapcsolhatunk. Az első VIA Nano processzoros notesz Windows XP Professional operációs rendszerrel 550 dolláros áron vásárolható meg, először a tengerentúlon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.