Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Bezárja csehországi tévégyárát a Hitachi

Bodnár Ádám, 2009. március 30. 11:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Költségcsökkentés áldozatául esett a Hitachi csehországi lapostévégyára. A japán ipari konglomerátum a recesszió kapcsán visszaeső kereslet és a jen brutális erősödése miatt 7,1 milliárd dolláros veszteséget vár az idén, amelyre átszervezésekkel és mintegy 7000 alkalmazott leépítésével reagál.

[HWSW] Költségcsökkentés áldozatául esett a Hitachi csehországi lapostévégyára. A japán ipari konglomerátum a recesszió kapcsán visszaeső kereslet és a jen brutális erősödése miatt 7,1 milliárd dolláros veszteséget vár az idén, amelyre átszervezésekkel és mintegy 7000 alkalmazott leépítésével reagál.

Kelet-Európa valóságos tévégyártó nagyhatalommá nőtte ki magát az utóbbi években, számos távol-keleti gyártó épített itt üzemeket az európai tévépiac ellátására, Csehország mellett Szlovákia, Magyarország és Lengyelország is kedvelt befektetési célpont volt. A Hitachi 2006 őszén döntött egy csehországi gyár építése mellett, a Prágától 80 kilométerre található üzemre 60 millió eurót költött.

A Hitachi csehországi tévégyárában kevesebb mint 2 éve indult meg a termelés, de az üzemet máris bezárják, az ott dolgozó 800 embert pedig szélnek eresztik -- jelentette be Hiroki Inoue, a vállalat szóvivője. A Hitachi nem vonul ki az európai tévépiacról, a továbbiakban japán és kínai üzemeiből szállítja ide a készülékeket -- közölte Inoue.

A Panasonic mögött a Hitachi a második legnagyobb japán plazmatévé-gyártó. Az utóbbi években ezen készülékek iránti kereslet látványosan esett, ahogy az LCD-k tudásban utolérték a plazmákat, miközben a méretgazdaságosságnak köszönhetően az áruk jóval alacsonyabb volt. A Hitachi becslései szerint a március 31-én véget érő pénzügyi évében negyedével kevesebb plazmatévét ad el mint tavaly. A jelentős plazmagyártók közül egyedül a Panasonic tartja magát, a legendásan jó minőségű Kuro tévéiről ismert Pioneer már korábban bejelentette, kiszáll a plazmapiacról és a pletykák szerint az LG Electronics is hasonló lépésen töri a fejét.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.