Szerző: Bányai György

2009. március 19. 09:53

A Shuttle bemutatta érintőképernyős nettopját

A Shuttle X50 nettopja hivatalosan is színre lépett, a gyártó ezzel a géppel állít ellenfelet az ASUS Eee Top, valamint az MSI Neton számítógépeknek. Az X50 15,6 hüvelykes kijelzőt tartalmazó gépházában kétmagos Intel Atom processzor számol.

[HWSW] A Shuttle X50 nettopja hivatalosan is színre lépett, a gyártó ezzel a géppel állít ellenfelet az ASUS Eee Top, valamint az MSI Neton számítógépeknek. Az X50 15,6 hüvelykes kijelzőt tartalmazó gépházában kétmagos Intel Atom processzor számol.

A barebone gépeiről méltán ismert Shuttle a nettopok piacán a kesztyűt az X50 modellszámú számítógéppel veszi fel. Az X50 15,6 hüvelykes kijelzője érintésérzékeny, képpontjainak száma pedig 1366x768. A panel mögött kétmagos Intel Atom 330 processzor található, mellyel 1 gigabájtnyi rendszermemória alkot párt.

A nettop 160 gigabájtos merevlemezére a Shuttle a Windows XP otthoni változatát tölti, melynek munkaasztala egy Intel GMA950 grafikus lapka közbenjárásával jut el a megjelenítőig. Az X50 külső monitor csatlakoztatását is lehetővé teszi, a hátoldalon egy egyszerű VGA-csatlakozó várja a megjelenítő kábelét. A gép egyébként 2 wattos sztereó hangkeltővel és 1,3 megapixeles webkamerával is rendelkezik, a külső perifériákat pedig 5 darab USB 2.0 port várja.

Az X50 állítható támasztólába leszerelhető, ekkor a nettop szabványos VESA-mount csavarhelyekkel szerelhető a falikonzolokra. A gyártó nagy tapasztalatokat szerzett a hőcsöves hűtők fejlesztése terén is, ezért nem csoda, hogy a processzort az X50-ben is ilyen rendszerű hűtő tartja hűvösen, melynek 22 decibeles üzemi zajszint az eredménye. A gépet 500 dollár alatti áron lehet majd megkapni, ha minden jól megy, már a hónap végétől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról