Szerző: Bőle György

2000. július 18. 07:51

Matrox G450: nincs Rainbow Runner-G támogatás

A MURC értesülése szerint a Matrox G450 nem támogatja a Rainbow Runner-G video-editáló kártyákat. A hírt egyelőre a Matrox még nem erősítette meg.
Mindenesetre érdekes a dolog, mert anno még a G400 kijövetelekor is felröppent ez a pletyka (annak ellenére, hogy az akkori E3-on osztogatott, tehát hivatalos G400 prospektusok az ellenkezőjét állították), bár akkor abszolút nem bizonyult igaznak. A mostani eset viszont komolyabbnak tűnik, és ebből következően nem tartom kizártnak, hogy a Matrox vagy kivonni, vagy lecserélni kívánja ezt a kártya-generációt.

Szintén a G450-nel kapcsolatos, hogy a ráépülő Millennium kártyák az OEM-ekhez augusztus végén, a boltokhoz pedig csak szeptember végén (!) lesznek kiszállítva, éppen csak súrolva a megjelenésnek beharangozott 3. negyedév határát.

Egy érdekesség: most, hogy az NVIDIA is implementálta az MX-be saját DualHead klónját a TwinView-t, hirtelen megjelent egy rövidke írás a Matrox honlapján, hangzatos címmel nyomatékosítván a szabvány eredetét - "DualHead sets new standards in graphic design".

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról