:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 4. 09:38

Tesztmérnököket képez az Alvicom

Tapasztalt oktatóira és a magyarországi szoftvertesztelési piacon szerzett gyakorlatára alapozva tesztmérnök-képzés elindításáról döntött az Alvicom. A társaság szakemberei évek óta oktatnak szoftvertesztelést neves cégek partnereként, ám a külső érdeklődők számára ezek idáig nem voltak elérhetőek.

[HWSW] Tapasztalt oktatóira és a magyarországi szoftvertesztelési piacon szerzett gyakorlatára alapozva tesztmérnök-képzés elindításáról döntött az Alvicom. A társaság szakemberei évek óta oktatnak szoftvertesztelést neves cégek partnereként, ám a külső érdeklődők számára ezek idáig nem voltak elérhetőek.

Az Alvicom a képzést többek között szoftvermérnököknek, fejlesztőknek, fejlesztési csoportvezetőknek, tesztelőknek, szoftvertesztelési csoportvezetőknek, minőségbiztosítási mérnököknek, teszt- és minőségfejlesztési koordinátoroknak, rendszerszervezőknek, illetve informatikai vezetőknek ajánlja. Az oktatás keretében a hallgatók megismerkedhetnek a tesztelési módszertanokkal, megtanulhatják elfogadtatni és elhelyezni tesztelést a szoftver életciklusában, és gyakorlati útmutatókat kapnak a tesztkörnyezetek kialakításához, a teszteszközök használatához, valamint a tesztelési szerep- és feladatkörök meghatározásához.

Az Alvicom tesztelési oktatását idén akkreditálta a Magyar Szoftvertesztelési Tanács Egyesülete (HTB, Hungarian Testing Board), egy olyan szakértőkből álló szervezet, amely szoftverek és informatikai rendszerek tesztelésének módszertani szabványosításával, illetve az egyéb teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkozik. Az egyesület tagjai specialisták, akik az iparhoz, tanácsadó- vagy tréningcégekhez, egyetemekhez, más tudományos és szakmai szervezetekhez, szövetségekhez tartoznak.

A HTB az ISTQB (International Software Testing and Qualification Board) szoftvertesztelői világszervezet teljes jogú, egyedüli magyarországi tagszervezete. A sikeres akkreditáció eredményeképpen az Alvicom Kft., az elkövetkező egy évben a világon mindenütt jogosult arra, hogy angol és magyar nyelvű minősített tananyagával és certifikált, tapasztalt oktatóival az ISTQB CTFL (Certified Tester Foundation Level) vizsgára felkészítő tanfolyamokat tartson. A tanfolyamokat havonta szervezi a társaság, de igény szerint egyedileg, akár az érdeklődő telephelyén is vállalják az oktatás megtartását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.