Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 3. 12:08

Stratégiai biztonsági tanácsadással erősíti tevékenységét a Noreg

2008-ban sem szakadt meg a Noreg sikersorozata, az informatikai biztonság egyik hazai specialistája 12 százalékkal emelkedő bevétel mellett 25 százalékkal növelte adózás előtti nyereségét.

[HWSW] 2008-ban sem szakadt meg a Noreg sikersorozata, az informatikai biztonság egyik hazai specialistája 12 százalékkal emelkedő bevétel mellett 25 százalékkal növelte adózás előtti nyereségét.

Tavaly 565 millió forintos árbevételt és 62,5 millió forint adózás előtti profitot tudott elérni a Noreg. A forgalomból a termékeladás 46 százalékkal, a szolgáltatások pedig 54 százalékkal részesedtek. Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg vezetője elmondta, 2008 legnagyobb növekedést produkáló területei az IT-biztonsági rendszertervezés és a PKI (public key infrastructure) rendszertervezés voltak, de élénk volt az érdeklődés az azonosságkezelési és a logelemzési megoldások iránt is.

A Noregnél úgy látják, a recesszió nem nyirbálja meg az IT-biztonsági büdzséket, erre a területre továbbra is költeni fognak a vállalatok. A Forrester Research 2009-es prognózisa alapján az IT-biztonsági büdzséknek 12,6 százalékát adják majd a biztonsággal kapcsolatos kiadások, szemben a tavalyi 11,7 százalékkal -- persze ez annak is köszönhető, az informatikai kiadások összességében csökkennek.

Minősített szakemberek
A Noreg nemrég két új informatikai biztonsági területen szerzett speciális szakértői minősítést, így a vállalat szakértőinek kompetenciája már a teljes IT-biztonsági spektrumot lefedi. Az új minősítések közül a CBCI (Certified by the Business Continuity Institute) az üzletmenet-folytonossági tervezés (Business Continuity Planning) egyik legmagasabb szakmai minősítő vizsgája, amellyel még alig néhány hazai szakértő rendelkezik. A másik új terület, ahol a Noreg szakmai minősítést szerzett és növekedési potenciált tapasztal a piac részéről, az etikus hackelés.
A Noreg-vezetés szerint az IT-biztonsági piacot leginkább meghatározó trendek között lesz a menedzselt szolgáltatások népszerűbbé válása, illetve a biztonsági rendszerek üzemeltetésének teljes kiszervezése, ahogy a legtöbb szervezet ráébrednek, hogy ez költséghatékonyabb lehet a saját kompetencia fenntartásánál. Technológia szintjén az azonosság- és jogosuktságkezelési megoldások, illetve az adatszivárgást a hálózat szintjén megakadályozó biztonsági termékek terjedését várja a Noreg.

A vállalat korábban is foglalkozott stratégiai biztonsági tanácsadással, idén erősíteni szeretne a cég ezen a területen. A Noreg eddig felhalmozott szakmai tapasztalatát felhasználva független szakértőként áll az ügyfelek rendelkezésére, akik havidíjas konstrukcióban vehetik igénybe ezt a szolgáltatást -- mondta el Kőrös Zsolt hozzátéve, hogy az idei bevételből reményei szerint legalább 10 százalékkal részesedik majd ez a terület.

A 2009-re az árbevétel némi csökkenése mellett a nyereség legalább 10 százalékos bővülését várja Kőrös Zsolt, ahogyan a vállalat a termékértékesítés helyett egyre inkább a szolgáltatásokat helyezi előtérbe. Bár adott esetben a termékeladás nyereségtartalma magasabb lehet, a szolgáltatások biztosítják a folyamatos bevételi forrást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról