Szerző: Bőle György

2000. július 18. 05:36

Hercules 3D Prophet II MX

A GeForce2 MX, és a ráépülő kártyák bejelentését övező "laza hiszti" hatására szinte azt hihettük, hogy a kártyák már ott is vannak a polcokon. A valóságban persze egy kis csúszás történt, amit az is igazol, hogy Derek Perez (NVIDIA PR menedzser) július 10-én egy-két héttel későbbre prognosztizálta a kártyák debütálását. Mindezt csak azért mondom, mert az NVIDIA maximum kéthetes, "igazolt" csúszásából volna mit tanulni néhány, szintén az iparágban tevékenykedő cégnek.

Bár a Hercules az első MX alapú termékét (később lesz egy két monitorkimenettel ellátott verzió is) július 10-re ígérte, az csak most az NVIDIA által megjelölt csúszással kerül a polcokra. A mai nap folyamán a német RivaStation publikált néhány képet a Hercules 3D Prophet II MX névre hallgató termékről.
A Hercules MX-megoldása kék esztétikájával, és a szinte már tradicionális emelt órajelével kitűnik a konkurens kártyák közül. A memória órajelét 5.5 ns-os Hyundai SDRAM-ok használatával 183MHz-re emelték, szemben a más gyártók által alkalmazott 166 MHz-es modulokkal. A RivaStation a képek mellett egy kis teszttáblázatot is leközölt, amely a gyorsabb memóriák használatával elért 5-10 százalékos sebesség-növekményt hivatott demonstrálni.


...érdemes megnézni ezt színt.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról