:

Szerző: Bányai György

2009. február 17. 12:15

Frissítette két népszerű okostelefonját a HTC

A HTC a Mobile World Congressen bemutatta a Diamond és a Touch Pro okostelefonjainak utódait, melyeket egyszerűen a kettes szám odabiggyesztésével különböztet meg az elődöktől. A készülékek Windows Mobile 6.1-el kerülnek a boltokba, de a gyártó sietett leszögezni, hogy a szoftver frissíthető lesz a vadonatúj 6.5-ös verzióra.

[HWSW] A HTC a Mobile World Congressen bemutatta a Diamond és a Touch Pro okostelefonjainak utódait, melyeket egyszerűen a kettes szám odabiggyesztésével különböztet meg az elődöktől. A készülékek Windows Mobile 6.1-el kerülnek a boltokba, de a gyártó sietett leszögezni, hogy a szoftver frissíthető lesz a vadonatúj 6.5-ös verzióra.

A két mobil azonban jókora előrelépést mutat a korábbi modellekhez képest, a HTC Diamond 2 például nagyobb, élesebb és több képpontból álló kijelzővel, valamint a Diamondnál 50 százalékkal hosszabb akkumulátoros üzemidővel válik jobbá. A HTC Touch Pro 2 a Diamond 2 nagyfelbontású kijelzőjét kaptak, mely a QWERTY-billentyűzete felett már pár fokos szögben el is hajlik a felhasználó felé. Természetesen az utódok nem csak ennyiben különböznek egymástól.


A Diamond 2 az elődnél nagyobb, 3,6 hüvelykes szélesvásznú kijelzőt kapott, 480x800 képponton jelenik meg a Windows Mobile 6.1 operációs rendszerre telepített TouchFLO kezelőfelületet. A készülék mindössze 13,7 milliméter vékony, hátoldalán egy autofókuszos, 5 megapixeles fényképező készíti a fotókat, melyeket microSDHC-kártyák is elnyelhetnek. A mobil HSDPA-adaptere 7,2 Mb/s sebességgel érheti el a világhálót, van benne vezeték nélküli hálózati csatoló és GPS-vevőegység is.

Az egykezes felhasználást szem előtt tartó TouchFLO kezelőfelületet a HTC másik újdonsága sem nélkülözi, a Touch Pro 2 a Diamond 2-ben látható 3,6 hüvelykes érintésérzékeny, 480x800 képpontos panelt alkalmazza ennek megjelenítésére. A készülékház szétcsúsztatása után tárul elénk a teljes QWERTY-billentyűzet, mely felett a kijelzőrész pár fokban meg is dől a felhasználó felé, kényelmesebbé téve a szövegbevitelt.


A Touch Pro 2 3,2 megapixeles fotók elkészítésére alkalmas, a képek ebben a készülékben is microSDHC kártyákon tárolhatók. A Touch Pro 2 akkumulátoros üzemideje is hosszabbodott, belőle sem hiányzik a WLAN-adapter, a HSDPA-modul, vagy a GPS-vevő sem. A telefonokra hamarosan számíthat az európai piac, már tavasz elején megérkezhetnek a boltokba, ám árakat a gyártó még nem közölt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.