Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az LG zöld úton jár napelemes mobiljaival

Bányai György, 2009. február 16. 16:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az LG a Mobile World Congressen két napelemes mobillal próbál rálépni a zöld útra. A készülékek tervezésénél maximálisan szem előtt tartották a környezetvédelmet, a töltési módtól egészen a csomagolásig.

hirdetés
[HWSW] Az LG a Mobile World Congressen két napelemes mobillal próbál rálépni a zöld útra. A készülékek tervezésénél maximálisan szem előtt tartották a környezetvédelmet, a töltési módtól egészen a csomagolásig.

Az LG olyan mobiltelefonokat jelentett be, melyeket a nap sugarai is feltölthetnek. Az egyik a gyártó korábbi, KF750 Secret mobiljára emlékeztet, csak épp kiegészítették a hátoldalra szerelt napelem-cellákkal, melyek a belső, lítiumion akkumulátort látják el energiával -- tíz perc "napozás" három perc beszélgetésre elegendő energiával tölti a telepet. Mindkét mobil szétnyitható készülékházzal rendelkezik, egyikük hátoldalán pedig egy fényképező is megtalálható. Ha utóbbinak van köze a tavaly májusban bejelentett KF750-hez, akkor benne legalább egy 5 megapixeles kamerára, valamint 240x320 képpontos, 2,4 hüvelykes kijelzőre számíthatunk.


A telefonok burkolata újrahasznosított műanyagból készül és a Samsung Blue Earth mobiljához hasonlóan a csomagolás anyaga, valamint a felhasználói kézikönyv is újrafelhasznált papírból van. Az LG és a Samsung készüléke bizonyíték arra, hogy egyre több gyártó veszi zöldre a formát termékpalettájuk egy részénél, újrahasznosított anyagokból készült telefonja például a Nokiának is van.

A gyártó -- aki a Mobile Wold Congressen a 3D-kezelőfelülettel ellátott felsőkategóriás ARENA okostelefon mellett az eddigi legvékonyabb okostelefont, az LG-GM730-at is bejelentette -- a napelemes mobilokkal kapcsolatos árakat, modellneveket és a forgalmazás startjának időpontját nem közölte.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!