:

Szerző: Bizó Dániel

2009. február 12. 10:04

Grafikus profiler MySQL-hez, megjelent a Jet Profiler 1.0

Megjelent a MySQL teljesítményelemzését végző Jet Profiler 1.0 verziója. A problémák, szűk keresztmetszetek feltárását segítő profiler multiplatform, és ingyenes változata is létezik, mely szabadon letölthető.

[HWSW] Megjelent a MySQL teljesítményelemzését végző Jet Profiler 1.0 verziója. A problémák, szűk keresztmetszetek feltárását segítő profiler multiplatform, és ingyenes változata is létezik, mely szabadon letölthető.

A Java 6-os futtatási környezetet igénylő Jet Profiler Windows, Linux és MacOS X platformokon férhető hozzá, a MySQL Enterprise, Network és Pro 3-5, valamint a Community kiadások 3-6 kiadásait támogatja, és használata nem igényel semmiféle változtatást az adatbázis-kezelő oldaláról, kliensként csatlakozik az adatbázisra. A Jet Profiler grafikus felülettel igyekszik meggyorsítani a MySQL által kiszolgált adatbázisunk működésének elemzését, szemben a legtöbb, szöveges kimenetet adó parancsosoros profilerrel, mint a beépített MySQL Query Profiler, vagy a Maatkit.


A Jet Profiler megmutatja, mely felhasználók és milyen lekérdezéseket futtatnak, ezek átlagosan mennyi szálat kötnek le, mennyi ideig futottak, és mennyire kritikusak az adatbázis teljesítményének szempontjából. A lekérdezéseken túl átfogó adatokat is közöl a lemezműveletekről és a hálózatról is, valamint az összes statisztikát képes felvenni és elmenteni későbbi elemzés céljából. Az ingyenes verzió sajnos erősen korlátozott funkcionalitással érkezik, szerencsére azonban a fizetős sem horrorisztikus, ha valaki ezzel keresi a kenyerét: évente 99 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.