Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Telefonálni is lehet majd az Archos új, Android-alapú mobil mindenesével

Koi Tamás, 2009. február 10. 15:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Telefonfunkcióval ellátott táblaszámítógépet dob piacra az eddig jobbára médialejátszóiról ismert Archos. A cég Internet Media Tablet (IMT) sorozatába tartozó újdonság részben az Archos saját szoftverét, részben pedig az okostelefonokra fejlesztett Google Androidod futtatja, a gép központi feldolgozóegysége pedig a Texas Instruments egyik legerősebb chipje lesz majd.

hirdetés
[HWSW] Telefonfunkcióval ellátott táblaszámítógépet dob piacra az eddig jobbára médialejátszóiról ismert Archos. A cég Internet Media Tablet (IMT) sorozatába tartozó újdonság részben az Archos saját szoftverét, részben pedig az okostelefonokra fejlesztett Google Androidod futtatja, a gép központi feldolgozóegysége pedig a Texas Instruments egyik legerősebb chipje lesz majd.

Az új IMT-t bevallottan részben a netbookok, részben az okostelefonok sikerén felbuzdulva dobja piacra az amerikai vállalat, mely egy internetezésre, telefonálásra és multimédiás felhasználásra egyaránt alkalmas, sokrétűen használható eszköz kifejlesztését tűzte ki célul. Az új készülékkel az Archos ígérete szerint a felhasználó bármikor, bárhol hozzáférhet a kedvelt televíziócsatornáihoz, videóihoz, zeneszámaihoz vagy képeihez, ráadásul ugyanezzel az eszközzel telefonhívásokat is fogadhat vagy kezdeményezhet.

A sokoldalú platformot kiszolgáló hardver impozáns képességekről árulkodik, így az Archos hordozható készüléke 5 hüvelykes érintőkijelzőt kap (azt egyelőre nem közölték, milyen felbontásban dolgozik), akár 500 gigabájt kapacitású merevlemez is lapulhat benne, melyre akár tévéadásokat is rögzít a készülék. A mindössze 1 centiméter vastag IMT alapfelszereltségéhez tartozik HSDPA/HSUPA modem is tartozik majd.

Az Archos kézi eszközének lelkét a Texas Instruments vadonatúj, ARM Cortex alapokra építkező, 800 MHz-en ketyegő OMAP3440 típusú processzora adja, mely a gyártó szerint elég erős 720p felbontású HD-anyagok dekódolásához és betömörítéséhez, rögzítéséhez is. A Google okostelefonokhoz fejlesztett platformja, az Android is a Texas Instruments közreműködése által kerülhet a készülékre: a vállalat megalapítása óta tagja a platformot gründoló Open Handset Alliance nevű szervezetnek, így az eltelt idő alatt jelentős fejlesztési tapasztalatot gyűjtött.

Az Archos Android-alapú okostelefon-táblaszámítógépe valamikor a harmadik negyedévben kerülhet piacra. Várható fogyasztói árat egyelőre nem közölt a gyártó.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!