Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Sony Ericsson Hikaru, a gyártó új walkman ütőkártyája

Bányai György, 2009. február 12. 09:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Mobile World Congress újdonságai között mutatkozik be hivatalosan a Sony Ericsson legfrissebb zenemobilja is, melyről már láthatunk fotót és a főbb technikai részletei is napvilágra kerültek.

[HWSW] A Mobile World Congress újdonságai között mutatkozik be hivatalosan a Sony Ericsson legfrissebb zenemobilja is, melyről már láthatunk fotót és a főbb technikai részletei is napvilágra kerültek.

A Sony Ericsson Hikaru kódnéven fejlesztett mobilja a gyártó Walkman kategóriájának csúcsára lép. A szétcsúsztatható mobil nem okostelefon, azonban a tervezők nem hagyták ki belőle a vezeték nélküli hálózati csatolót, a Bluetooth adóvevőt, valamint a GPS-vevőegységet sem. A Hikaruról még nem derült ki, hogy a mobilhálózatok használatával milyen sebességgel éri majd el a világhálót, azonban meglepődnénk, ha a HSDPA-adapter hiányozna a készülékből.

A Hikaru 2,6 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelzővel rendelkezik, melynek panele nem érintésérzékeny. A nyolcas szám két területen is dominál, ugyanis ennyi képpont rögzítésére lesz alkalmas a hátoldali, autofókuszos kamera, mely LED-vakuval világítja be a sötétebb helyszíneket, továbbá a mellékelt memóriakártyára is 8 gigabájtnyi adat tárolását bízhatjuk. A mobil oldalán lévő gombok direkt irányítást tesznek lehetővé a zenelejátszás során.

A kép forrása: semcblog.com

A fém burkolaton 3,5 milliméteres jack-aljzatot találunk majd, melynek segítségével saját fülesünket is csatlakoztathatjuk a telefonhoz, akár a kettészedhető headset elhagyásával is, utóbbi ezt a szabványos csatlakozótípust már évek óta kínálja. A Hikaru a zenelejátszást komolyan veszi, ezért a gépház még két hangszórónak is helyet ad. A Sony Ericsson hivatalosan február 15-én jelenti be az újdonságot, épp egy nappal a barcelonai kiállítás megnyitója előtt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.