Szerző: Bányai György

2009. február 12. 09:16

Sony Ericsson Hikaru, a gyártó új walkman ütőkártyája

A Mobile World Congress újdonságai között mutatkozik be hivatalosan a Sony Ericsson legfrissebb zenemobilja is, melyről már láthatunk fotót és a főbb technikai részletei is napvilágra kerültek.

[HWSW] A Mobile World Congress újdonságai között mutatkozik be hivatalosan a Sony Ericsson legfrissebb zenemobilja is, melyről már láthatunk fotót és a főbb technikai részletei is napvilágra kerültek.

A Sony Ericsson Hikaru kódnéven fejlesztett mobilja a gyártó Walkman kategóriájának csúcsára lép. A szétcsúsztatható mobil nem okostelefon, azonban a tervezők nem hagyták ki belőle a vezeték nélküli hálózati csatolót, a Bluetooth adóvevőt, valamint a GPS-vevőegységet sem. A Hikaruról még nem derült ki, hogy a mobilhálózatok használatával milyen sebességgel éri majd el a világhálót, azonban meglepődnénk, ha a HSDPA-adapter hiányozna a készülékből.

A Hikaru 2,6 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelzővel rendelkezik, melynek panele nem érintésérzékeny. A nyolcas szám két területen is dominál, ugyanis ennyi képpont rögzítésére lesz alkalmas a hátoldali, autofókuszos kamera, mely LED-vakuval világítja be a sötétebb helyszíneket, továbbá a mellékelt memóriakártyára is 8 gigabájtnyi adat tárolását bízhatjuk. A mobil oldalán lévő gombok direkt irányítást tesznek lehetővé a zenelejátszás során.

A kép forrása: semcblog.com

A fém burkolaton 3,5 milliméteres jack-aljzatot találunk majd, melynek segítségével saját fülesünket is csatlakoztathatjuk a telefonhoz, akár a kettészedhető headset elhagyásával is, utóbbi ezt a szabványos csatlakozótípust már évek óta kínálja. A Hikaru a zenelejátszást komolyan veszi, ezért a gépház még két hangszórónak is helyet ad. A Sony Ericsson hivatalosan február 15-én jelenti be az újdonságot, épp egy nappal a barcelonai kiállítás megnyitója előtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról