:

Szerző: Bányai György

2009. február 6. 10:35

Fél terabájtos mobil merevlemez érkezik a Hitachitól

A Hitachi CinemaStar C5K500 két, egyenként 250 gigabájtos lemezt használ az adattárolásra és mindössze 1,4 watt kell az adatok olvasásához és írásához.

[HWSW] A Hitachi CinemaStar C5K500 két, egyenként 250 gigabájtos lemezt használ az adattárolásra és mindössze 1,4 watt kell az adatok olvasásához és írásához.

A Hitachi negyedik generációs CinemaStar mobil merevlemezcsaládja 160 gigabájtnyi kapacitástól indul, ennek a sorozatnak teteje a most bejelentett 500 gigabájtos egység. A C5K500 2,5 hüvelykes, SATA II csatolófelülettel ellátott noteszgépekben, vagy külső merevlemez-keretekben találhat otthont.

A gyártó a meghajtót a fentieken túl videós feladatok ellátására és a biztonságtechnika területén is el tudja képzelni, szerinte optimális részegység lehet kis helyigényű DVR-felvevőkben, vagy videomegfigyelő-rendszerekben. \"A házi szórakoztató központok egyre kisebbek lesznek, a felhasználók olyan termékeket keresnek, melyek fogyasztása alacsony és ráadásul kis helyigényűek. Az új CinemaStar tárolók a gyártók számára lehetővé teszik, hogy új termékeik kisebbek és alacsonyabb fogyasztásúak legyenek az eddigieknél\" -- mondta Brendan Collins, a Hitachi tárolók marketingosztályának alelnöke.

\"Hitachi

Az 5400-as fordulaton járó, 24x7-es folyamatos üzemre tervezett CinemaStar C5K500 az adatok olvasásához és írásához mindössze 1,4 wattot igényel, ez 22 százalékkal kevesebb mint amennyi a közvetlen elődöt jellemezte. Az új sorozat legnagyobb kapacitású alkotója a második negyedévtől gördülhet le a gyártósorokról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.