:

Szerző: Bányai György

2009. február 5. 11:50

Belépőszintre is küld ultrazoomos fényképezőgépet a Nikon

A Nikon újdonságai között egy olyan ultrazoom fényképezőgépet is találhatunk, mely alacsony árával beférkőzhet a Kodak és a Fujifilm által uralt területre.

[HWSW] A Nikon újdonságai között egy olyan ultrazoom fényképezőgépet is találhatunk, mely alacsony árával beférkőzhet a Kodak és a Fujifilm által uralt területre.

A Nikon második ultrazoom fényképezőgépe ugyan nem lesz rekorder, de optikája használható, 15-szörös zoomátfogást kínál, felbontása pedig 10 megapixel. A fényképezőgép mellőzi az avatatlan kezeket megzavaró kézi üzemmódokat, ezért a képkészítés leginkább az automata üzemmódra és a fejlett témaautomatikára hagyatkozik. A csőrös gépházban a gyártó EXPEED képfeldolgozó áramköre teljesít szolgálatot, az érzékenység ISO 3200-ig állítható, a szoftveres lehetőségek között digitális vakut is találhatunk.

A 28 milliméteres széleslátószöget kínáló optika makrofotók készítésekor sem fog csalódást okozni, az arcfelismerésre képes autofókusz a közeli felvételeknél akár egy centiméterről is élességet vehet. A sorozatfelvételi üzemmód 13 képet is eredményezhet másodpercenként. A belső memória mindössze 44 megabájt, ezt természetesen tovább lehet bővíteni SD/SDHC-kártyákkal.

Nikon CoolPix L100

A valós rázkódásvédelemel ellátott Nikon CoolPix L100 tükörreflexes gépvázakat megszégyenítő vastagságú markolattal rendelkezik, ezért a kényelmes fogás szinte garantált. A fényképező AA-ceruzaelemeket fogad, melyek természetesen ebben a gépben is kiválthatók akkumulátorokkal. A Nikon CoolPix L100 áprilistól vásárolható majd meg, 280 dollár alatti áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.