Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A belépőkategória is kap a Nikon újdonságaiból

Bányai György, 2009. február 04. 13:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nikon a belépőszintet sem hagyja érintetlenül új fényképezőivel. A CoolPix L19 és a CoolPix L20 kompaktok alacsony árukkal hódíthatnak, 8 és 10 megapixeles felbontásuk gyakorlatilag minden fotózási körülményben elégségesnek bizonyulhat.

[HWSW] A Nikon a belépőszintet sem hagyja érintetlenül új fényképezőivel. A CoolPix L19 és a CoolPix L20 kompaktok alacsony árukkal hódíthatnak, 8 és 10 megapixeles felbontásuk gyakorlatilag minden fotózási körülményben elégségesnek bizonyulhat.

A Nikon új fényképezőgépei közül kettő célozta meg a belépőszintet. A 8 megapixeles CoolPix L19-ben és a 10 megapixeles CoolPix L20-ben a gyártó EXPEED képfeldolgozó áramköre teljesít szolgálatot, a két fényképezőben közös az áramforrás is, mindkét modell esetében AA-elemek, illetve az ezeket kiváltó ceruzaakkumulátorok adják az energiát.

Az alapvetően automata üzemmódra termett, 3,6-szoros zoomtartományt kínáló gépek fejlett témaautomatikája akár automatikusan is választhat a motívumprogramok közül, az arcérzékelésre képes autofókusz pedig érzékeli a pislogást és mosolyra is exponálhat. A két fényképező az igen könnyű kezelhetőséget a nagyméretű gombjainak is köszönheti, melyek a hátoldal területén egy 2,7 (L19) illetve 3 (L20) hüvelykes kijelzővel osztoznak.

A Nikonra jellemző módon a két gép erős a makrofotók terén is, a frontlencsétól akár egy centiméterre is képesek élesre állítani. A Nikon CoolPix L19 és L20 igen olcsó gépek lesznek, az ezüst, piros, fekete és kék színekben készülő 8 megapixeles változat 110, a lila, rózseszín, ezüst és fekete színű 10 megapixeles érzékelővel szerelt L20 pedig 130 dollár körüli árakon jelenhet meg a jövő hónapban a piacon.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.