Szerző: Bányai György

2009. január 22. 15:15

A Corsair is felszállt az SSD-vonatra

A Corsair sem hagyhatta figyelmen kívül az SSD-piacban rejlő lehetőségeket, 128 gigabájtos modellel jelentkezett, amely valójában a Samsung terméke. Az S128 nem tartozik a leggyorsabbak közé, ám mérsékelt, tömegtermékekhez illő árával sokakat nyerhet meg.

HIRDETÉS

[HWSW] A Corsair sem hagyhatta figyelmen kívül az SSD-piacban rejlő lehetőségeket, 128 gigabájtos modellel jelentkezett, amely valójában a Samsung terméke. Az S128 nem tartozik a leggyorsabbak közé, ám mérsékelt, tömegtermékekhez illő árával sokakat nyerhet meg.

A memóriamoduljairól hazánkban is jól ismert Corsair első szilárdtest-meghajtója 128 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas és a 2,5 hüvelykes méretosztályban indul. A meghajtó szabványos, 9,5 milliméter magas, ezért gond nélkül építhető be azokba a noteszgépekbe, melyek SATA csatolófelületen keresztül tartják merevlemezeikkel a kapcsolatot.

Az CMFSSD-128GBG1D kódjelű Corsair S128 többszintű cellaszervezésű (MLC) meghajtó, a sebesség terén elmarad a mai rekorderektől, ám teljesítménye ettől függetlenül a legtöbb feladatnál elégségesnek bizonyulhat. 90 megabájtnyi adatot lehet róla olvasni másodpercenként, írni pedig 70 megabájtot. A megbízhatóságot a gyártó egymillió órás MTBF-értéke szavatolja.

A Samsung vezérlőáramköröket és NAND-lapkákat tartalmazó Corsair S128 a matricán kívül külsőre sem tér el a Samsung azonos adatokkal rendelkező meghajtójától, melynek tömegtermelése 2008 júliusában kezdődött. A Corsair néven forgalmazott egység számos tengerentúli webáruház kínálatában már megtalálható, 335 dollárt kell érte fizetni. Hazánkban 128 gigabájtos MLC SSD-t már több webáruház is kínál, 80 ezer forint alatti ártól.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.