Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 12. 09:10:15

Nyílt forrású üzletiintelligencia-szoftver fejlesztőjébe fektet a Red Hat

A nyílt forrású üzletiintelligencia-szoftvert fejlesztő JasperSoftba fektet a Red Hat. A JasperSoft összesen 12,5 millió dollár kockázati tőkéhez jutott, a vezető linuxos cég azonban nem kívánta elárulni, hogy ebből pontosan mennyi származik tőle.

[HWSW] A nyílt forrású üzletiintelligencia-szoftvert fejlesztő JasperSoftba fektet a Red Hat. A JasperSoft összesen 12,5 millió dollár kockázati tőkéhez jutott, a vezető linuxos cég azonban nem kívánta elárulni, hogy ebből pontosan mennyi származik tőle.

A világ első számú Linux-disztribútora ma már nem csak a szoftverrétegek legalsó szintjén, az operációs rendszer szintjén van jelen, a JBoss felvásárlásával egy ideje a middleware-piacon is megvetette a lábát nyílt forrású alkalmazásszerverrel és hozzá kapcsolódó eszközökkel. A távlati cél, hogy a Red Hat olyan komplett megoldásokat dolgozzon ki, amelyek konkrét problémákat oldanak meg az ügyfeleknél, ehhez pedig egyre magasabbra kell mászni a szoftverrétegek között, egészen az alkalmazások szintjéig.

A JasperSoft azt állítja, övé a világ legelterjedtebb üzletiintelligencia-szoftvere, ugyanis a különféle termékeit, köztük a JasperServert, a JasperAnalysist és a JasperReportsot, illetve a MySQL-hez, Oracle-hoz és SalesForce-hoz kifejlesztett jelentéskészítő eszzközöket már több mint 7 milliószor töltötték le és 96 országban 10 ezer szervezet használja őket, a JasperForge közösségi oldalon pedig több mint 80 ezer fejlesztő regisztrálta magát eddig.

A 12,5 millió dolláros tőkebefektetést a JasperSoft további terjeszkedésre kívánja felhasználni, beleértve a képviseletek nyitását, partnerkapcsolatok építését, illetve termékfejlesztést. Egyesek szerint a Red Hat befektetése az első lépcsője lehet egy felvásárlásnak, ezt az információt azonban a Red Hat stratégiai szövetségekért felelős vezetője nem kívánta kommentálni.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 01:15

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.