Szerző: Bányai György

2008. december 8. 11:48

Különleges külsőben jön a Leica három fényképezőgépének limitált kiadása

A Leica egy távmérős és két kompaktosztályú fényképezőgépének készítete el limitált kiadását. Ezeknek a gépeknek kisszériás darabjai külsejükben térnek el a normál változattól.

[HWSW] A Leica egy távmérős és két kompaktosztályú fényképezőgépének készítete el limitált kiadását. Ezeknek a gépeknek kisszériás darabjai külsejükben térnek el a normál változattól.

Manapság igen nagy divat egy sikeres fényképezőgépnek elkészíteni egy, az alapgépnél divatosabb, vagy egyszerűen attől kissé eltérő burkolattal ellátott változatát, melynek különlegességét a korlátozott darabszám is emeli. A német Leica is beállt azok közé a gyártók közé, akik ilyenben gondolkodnak, a cég három gépét is az alapváltozataihoz képest eltérően öltözteti.

A Leica a távmérős, az alapváltozatot tekintve is egyedi M8.2 fényképezőgépének, valamint Panasonic alapokon nyugvó D-Lux 4 és C.Lux 3 kompaktjának burkolatát alakította át, illetve szabta divatosabbra. A 10,3 megapixeles, távmérős, cserélhető optikás M8.2 fényképezőnek fémrészei kalapácslakk, vagy az afrikai szavannákhoz jól illő szafarizöld felületkezelést kaptak. Az exkluzív burkolattal ellátott gépek árát egyelőre nem közölte a gyártó, de valószínűleg drágábbak lesznek a 6200 dolláros alapváltozatnál.


Leica D-Lux 4 és C-Lux 3 limitált kiadás

A gyártó kompaktkínálatban található, 10,4 megapixeles, 24-60 milliméteres zoomtartományt kínáló D-Lux 4, valamint a szintén 10 megapixeles, 25 milliméterről induló, ötszörös zoomot kínáló zsebgép, a C-Lux 3 alakult még át, e két kompakt közül az első titániumházat kapott, mellé, pontosabban köré méregdrága, 1400 dolláros bőrtok is vásárolható. A kis példányszámú C-Lux 3 burkolatát a Zadig & Voltaire álmodta meg. A C-Lux különleges változata a legolcsóbb a három gép közül és már 850 dolláros ára is ismert. Hazánkban jelenleg a C-Lux 2 és a D-Lux 3 kapható, értük 100, illetve 133 ezer forintot kell fizetni a nagyobb szakboltokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról