Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 5. 08:44

Nem okozott meglepetést a Novell

Nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit a Novell, amelyek megfeleltek a várakozásoknak. A cég továbbra is a nyereséghatáron egyensúlyozik.

[HWSW] Nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit a Novell, amelyek megfeleltek a várakozásoknak. A cég továbbra is a nyereséghatáron egyensúlyozik.

A második legnagyobb linuxos vállalat az októberben véget ért negyedik pénzügyi negyedévében 245 millió dolláros bevétel mellett 16,3 milliós nettó veszteséget könyvelt el. Az egyszeri tételek nélkül az egy részvényegységre jutó eredmény 6 cent volt, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. Egy évvel korábban a vállalat 245 milliós bevétel mellett 17,9 milliós veszteségről számolt be.

A negyedii negyedévben a szolgáltatásokból származó bevétel 26 százalékkal zuhant, ezt azonban ellensúlyozni tudta a termékeladások 6 százalékos növekedése. Az Open Platform Solutions részleg, ahová a SUSE Linux is tartozik, 36 millió dollár bevételt ért el (ebből 33 millió dollár a Linuxé), ez éves szinten 33 százalékos növekedést jelent. A biztonsági termékek (hozzáférés- és azonosságkezelés) forgalma 11 százalékkal 35 millió dollárra nőtt, a rendszerfelügyeleti megoldások értékesítéséből származó bevétel 15 százalékkal 45 millió dollárra emelkedett. A munkacsoport-szoftverek (ide tartozik a NetWare és a GroupWise is) forgalma 6 százalékos csökkenés után 92 millió dolláron állapodott meg.

Ron Hovsepian elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban. Elmondása szerint a Novell nagyjából a végére ért annak a két éve megkezdett átalakulási programnak, amelynek célja az volt, hogy az infrastruktúra-megoldások kerüljenek a cég fókuszába.

A teljes pénzügyi évet 945 millió dolláros bevétellel zárta a Novell, ez némi emelkedés a tavalyi 232 millió dollárhoz képest, azonban ez kizárólag a dollár árfolyamváltozásának hatása -- derül ki a vállalat által nyilvánosságra hozott adatokból. A most lezárt pénzügyi évben a társaság 9 milliós veszteséget könyvelt el, egy éve 44 milliós negatívumot mutatott a mérleg.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.