:

Szerző: zimi

2008. november 12. 09:24

Tintaháború: sikerrel gátolta meg szellemi tulajdonjogait sértő alternatív tintapatronok forgalmazását a Brother

A Brother Industries Ltd. bejelentette, hogy a Németországban, szellemi tulajdon feltételezett megsértésért indított négy beadványából kettőre nem jogerős végzést adott ki a bíróság. A tiltó végzéseket gyorsított eljárásban adta ki a Düsseldorfi Kerületi Bíróság a Pelikan Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG és a German Hardcopy AG ellen, akik Brother-kompatibilis tintapatronokat árusítanak.

[HWSW] A Brother Industries Ltd. bejelentette, hogy a Németországban, szellemi tulajdon feltételezett megsértésért indított négy beadványából kettőre nem jogerős végzést adott ki a bíróság. A tiltó végzéseket gyorsított eljárásban adta ki a Düsseldorfi Kerületi Bíróság a Pelikan Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG és a German Hardcopy AG ellen, akik Brother-kompatibilis tintapatronokat árusítanak.

A Brother négy tiltó végzésért folyamodott, melyben nehezményezte, hogy a Pelikan és a German Hardcopy kompatibilis tintapatronjai egyes részleteikkel sértik a Brother szabadalmait. A nyomtatók és multifunkciós eszközök gyártója kérvényezte, hogy a bíróság tiltsa meg az alperesek számára a szóban forgó tintapatronok árusítását. A bíróság a négyből két esetben helyet adott a Brother kérelmének. Az alpereseknek lehetőségük van fellebbezést benyújtani.

2008 júniusában négy alternatív tintapatronok forgalmazásával foglalkozó cég, köztük a Pelikan és a German Hardcopy részére is küldött a Brother figyelmeztető levelet, melyre a két másik cég reagált is és felfüggesztette a szóban forgó patronok forgalmazását. A Brother közleményében kiemelte, hogy a jövőben is tiszteletben tartja más cégek szabadalmait és természetesen megvédi saját szellemi tulajdonát.

Természetesen az optimális minőség és hosszú élettartam érdekében minden gyártó, így a Brother is saját kellékanyagait ajánlja készülékeihez. A nyomtatógyártóknak azonban nincs lehetőségük arra, hogy pusztán az utángyártást és újratöltést megakadályozzák, de a szabadalmakkal védett megoldások másolása ellen jogilag felléphetnek és fel is lépnek világszerte. Hazánkban is nagyon keresettek az olcsó tintasugaras kellékanyagok, és a Pelikan patronjai az itthoni kínálatban is fellelhetők csaknem minden gyártó modelljeihez, köztük a Brother nyomtatóihoz is, de a németországi ítéletnek -- egyelőre -- nincs kihatása a magyarországi forgalmazásra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.