Szerző: Bányai György

2008. október 29. 10:08

A Philips MP3 lejátszásra alkalmas Bluetooth headsettel jelentkezett

A Philips új, mobiltelefonokhoz illeszthető headsete képes MP3-állományokat lejátszani, sőt még egy FM-rádióvevő is része. A divatos külsőben érkező megoldással kapcsolatban mégis az a kérdés jut egyedül eszünkbe: minek?

[HWSW] A Philips új, mobiltelefonokhoz illeszthető headsete képes MP3-állományokat lejátszani, sőt még egy FM-rádióvevő is része. A divatos külsőben érkező megoldással kapcsolatban mégis az a kérdés jut egyedül eszünkbe: minek?

A Philips Bluetooth headsete 140 dollár alatti áron kínálja az izgalomtól mentes zenehallgatás lehetőségét, mely közben nem kell azért aggódnunk, hogy lemaradunk egy-két fontos hívásról, ha a zenét nem a mobilunkon, hanem különálló MP3-lejátszón hallgatjuk. A GoGear LUXE két gigabájtnyi flash tárolóval rendelkezik, a mobilos összeköttetést pedig Bluetooth 2.1 szabvány szerint valósítja meg.

A zenehallgatás közben a párosítot mobilra befutó hívást a GoGear LUXE gombjával fogadhatjuk, illetve fejezhetjük be, mely beszélgetés időtartamára a headset a zeneszám lejátszását természetesen felfüggeszti. A burkolaton egysoros kijelző informál bennünket az előadó nevéről és a szám címéről, híváskor pedig a hívó fél telefonszáma, vagy neve jelenik meg. A Philips a headsettel leginkább a 20-30 év közötti hölgyeket célozza, erre a színválasztás is nyíltan utal.

Az FM-rádióval is felszerelt Philips GoGear LUXE elsőként a szingapúri piacon jelenhet meg, melyet további ázsiai országok (haiföld, Kína, India, Malajzia), majd még később Európa is követhet. Kérdés, hogy a hangminősége eléri-e a mobiltelefonokét, ugyanis ekkor válthatja csak ki az elmúlt egy-két évben piacra került modellek beépített MP3-lejátszóját. Létjogosultsága olyan régebbi készülékekkel párosítva lehet, amelyek még nem rendelkeztek fejlett, vagy semmilyen zenelejátszási képességgel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról