Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Újabb webes Dell áruház indult

Dojcsák Dániel, 2008. október 27. 16:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy hónappal a notebook.hu és a Dell közös webáruházának nyitását követően az EnterNet is közös online boltot nyitott az amerikai gyártóval. Az együttműködés ez esetben viszont nem újkeletű, hiszen egy évvel korábban a WestEnd bevásárlóközpontban a Dell és az EnterNet közös bemutatótermet nyitott, s ezt egészíti most ki a webes felület. Az alaptevékenységét tekintve telkó EnterNettől nem áll messze a számítógépforgalmazás sem, hiszen a szintén a WestEnd-ben található Fujitsu Siemens márkaboltot is ők üzemeltetik a HWSW ismeretei szerint.

[HWSW] Egy hónappal a notebook.hu és a Dell közös webáruházának nyitását követően az EnterNet is közös online boltot nyitott az amerikai gyártóval. Az együttműködés ez esetben viszont nem újkeletű, hiszen egy évvel korábban a WestEnd bevásárlóközpontban a Dell és az EnterNet közös bemutatótermet nyitott, s ezt egészíti most ki a webes felület. Az alaptevékenységét tekintve telkó EnterNettől nem áll messze a számítógépforgalmazás sem, hiszen a szintén a WestEnd-ben található Fujitsu Siemens márkaboltot is ők üzemeltetik a HWSW ismeretei szerint.

A dellonline.hu címen elérhető webáruházban a Dell szinte teljes termékpalettája megtalálható, beleértve a hordozható- és asztali gépeket, és monitorokat, szervereket, nyomtatókat és kiegészítőket is. Emellett a konfigurator.hu oldalhoz hasonlóan a felhasználók önmaguk is összeállíthatják a pontos konfigurációt, nem feltétlenül kell ragaszkodniuk a disztributor által jónak gondolt összeállításokhoz.


Egyedi konfigurációk rendelésekor meghosszabbodik viszont a szállítási idő, s ahogyan a webbolt felületén található szöveg is felhívja a vevők figyelmét, akár 5 hétig is várakozniuk kell a termékekre. Bár az elszámolás alapjában véve amerikai dollárban történik, a megrendeléskor adott ajánlatban szereplő ár lesz érvényes, attól függetlenül, hogy az árfolyamok a kiszállítás és a számla kiállítása közt eltelt időszakban hogyan változtak.

Az egyedi konfigurációkat a gyártó Írországban lévő európai központjában szerelik össze, majd a vevőnek házhoz szállítják. Ugyanúgy házhoz érkezik a szervizes is a gépért, és természetesen online kártyás tranzakció vagy előreutalás segítségével is ki lehet egyenlíteni a számlát, tehát egyetlen egyszer sem kell személyesen megjelenni sehol a géphez jutáshoz -- minden kocka álma.