Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 22. 10:34

Könnyen ugrotta át az elemzői várakozásokat a VMware

Az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó negyedéves eredményekről számolt be a VMware, az x86-os virtualizációs szoftverek vezető gyártója. A cég előrejelzése igen óvatos. A

[HWSW] Az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó negyedéves eredményekről számolt be a VMware, az x86-os virtualizációs szoftverek vezető gyártója. A cég előrejelzése igen óvatos. A

A szeptember 30-án véget ért negyedévben a VMware bevétele 32 százalékkal 472 millió dollárra emelkedett, a nettó eredmény 64,7 millió dollárról 83,3 millióra nőtt. Az egy részvényegységre jutó eredmény egyszeri tételek nélkül 24 centet tett ki. Piaci elemzők 463 millió dolláros bevétel mellett részvényenként 20 cent profitot prognosztizáltak, a VMware könnyedén ugrotta át ezeket a várakozásokat.

Nem tartanak a Microsofttól...

Paul Maritz, a VMware nemrég kinevezett ügyvezetője a negyedéves eredmények kapcsán rendezett elemzői konferenciahíváson elmondta, a cég eredményein egyelőre nem látszik a Microsoft virtualizációs portfóliójának, a júniusban megjelent Hyper-V hypervisornak és a kapcsolódó felügyeleti termékeknek az elszívó hatása. A VMware vezére magabiztosan állította, hogy a termékfejlesztés terén 12-14 hónappal a Microsofté előtt járnak.

"Nyilvánvalóan nagyon komolyan számolunk a Microsofttal és rajta tartjuk a szemünket. Egyes ügyfelek valóban belementek közvetlen összehasonlításokba, de ezek túlnyomó többsége számunkra kedvezően alakult" -- mondta Maritz, aki 2000-ig pont a Microsoftnál dolgozott. "Emellett az előző negyedéves bejelentések ellenére a Microsoft még mindig lemaradásban van a termékterveivel, és szerintünk nem is érnek utol a következő 12-24 hónap során, ennyi idő alatt pedig mi is továbblépünk."

...pedig kellene?

Az IDC második negyedéves adatai szerint a virtualizációs szoftverek piacán a VMware továbbra is toronymagasan vezető, a cég részesedése az eladott licencek számát nézve 44 százalék. A Hyper-V megjelenésével a Microsoft azonban máris az előkelő második helyre ugrott, és a licenceladások alapján 23 százalékos részesedést ért el. Brett Waldman, az IDC elemzője szerint hosszú távon egyértelműen várható a Hyper-V térnyerése a VMware-megoldások kárára.

A Vmware negyedéves tájékoztatóján elhangzottak szerint egyre nagyobb az esély arra, hogy a 2008-ra várt 42-45 százalékos növekedének az alsó határán teljesít majd a VMware. "A gazdasági körülmények jelenlegi bizonytalansága különösen nehézzé teszi a kereslet [...] előrejelzését és egyre valószínűbbé teszi, hogy a VMware eredményei eltérnek a várakozásoktól" -- mondta Maritz.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.