Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megnyíltak az első bérelhető TelePresence tárgyalók

Koi Tamás, 2008. október 16. 15:22
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nem kell feltétlenül megvásárolniuk a cégeknek a Cisco virtuális tárgyalóját, a TelePresence-et, a leginkább a videokonferenciákhoz hasonlító rendszert ugyanis mostantól bérelni is lehet.

[HWSW] Nem kell feltétlenül megvásárolniuk a cégeknek a Cisco virtuális tárgyalóját, a TelePresence-et, a leginkább a videokonferenciákhoz hasonlító rendszert ugyanis mostantól bérelni is lehet.

A Cisco bejelentette, hogy októbertől több kontinensen is megnyitja bérleti rendszerben üzemelő, bárki számára hozzáférhető TelePresence tárgyalóit, így a nagyobb multinacionális, vagy szerteágazó üzleti kapcsolatokkal rendelkező vállalatok mostantól kényelmesebben, és legfőképpen költséghatékonyabban koordinálhatják megbeszéléseiket, vállalati képzéseiket, interjúikat.

A nagyfelbontású kamerákkal és kijelzőkkel, valamint iránymikrofonokkal felszerelt, a tárgyalópartnereket életnagyságban megjelenítő TelePresence tárgyaló egyelőre három kontinensen bérelhető a Cisco, a Tata Communications és a Taj hotellánc együttműködésének eredményeként. Kezdetben világszinten mindössze nyolc helyszínen (ebből öt indiai, kettő amerikai, egy pedig angol) érhető el ilyen formában a tárgyaló, a résztvevőknek az interneten kell jelezniük, mely tárgyalótermet és mikor kívánják igénybe venni.

Publikus TelePresence tárgyalók

A publikus TelePresence tárgyalók száma gyorsan bővül majd; jövő év végére a várakozások szerint száz ilyen bérelhető rendszer működik majd világszerte. A szolgáltatás a virtuális tárgyaló méretétől függően 300-tól 900 dollárig terjedő óradíjért vehető igénybe, a tárgyalásokon egyszerre maximum 18 fő vehet részt.

A Cisco jelenleg világszerte nagyjából ezer TelePresence tárgyalót telepített kétszáz nagyvállalatnál (Magyarországon is működik ilyen virtuális tárgyaló egyebek mellett a Magyar Telekomnál). A cég csak a saját leányvállalatainál mintegy háromszáz ilyen megoldást használ, ezzel házon belül negyven ország száznál is több TelePresence irodáit lehet pillanatok alatt összekötni egyetlen virtuális tárgyalóteremmé.

Bár a TelePresence tárgyalókkal jelentős mértékben takaríthatók meg az utazások költségei, a vállalatok mégis elsősorban a kényelmi faktor miatt választják a Cisco megoldását, mely a virtuális tárgyaló méretétől függően 34 ezertől 300 ezer dollárig terjedő ársávban érhető el.