:

Szerző: Bányai György

2008. október 15. 11:32

Szinte fillérekért ad lejátszót a SlotMusic albumokhoz a SanDisk

A SanDisk közkedvelt Sansa zenelejátszó-sorozata olyan taggal bővült, mely a CD-hanglemezeket kiváltani készülő SlotMusic memóriakártyákról játszhatja le a dalokat. A kisméretű lejátszó 2009-ben jelenhet meg a piacon, ráadásul igen kedvező, 20 dolláros áron.

[HWSW] A SanDisk közkedvelt Sansa zenelejátszó-sorozata olyan taggal bővült, mely a CD-hanglemezeket kiváltani készülő SlotMusic memóriakártyákról játszhatja le a dalokat. A kisméretű lejátszó 2009-ben jelenhet meg a piacon, ráadásul igen kedvező, 20 dolláros áron.

A SanDisk Sansa MP3-lejátszó sorozata évek óta jelen van a piacon, a termékek remek ár/teljesítmény mutatójuk miatt jelentős népszerűséget vívtak ki maguknak. A mostani újdonság a Sansa slotMusic Player egyszerű, a felhasználó által tartalommal megtöltött microSD kártyák mellett azokat a kártyákat is lejátssza, melyekre a zenekiadó tölti az albumokat -- ezt az új koncepciót keresztelték SlotMusic-nak a kiadók és az ötletgazda SanDisk.

SanDisk Sansa slotMusic Player
SanDisk Sansa slotMusic Player

A lejátszó az MP3 állományok mellett természetesen a WMA-ba kódolt adatfolyammal is elboldogul, igaz, ezekből csak a DRM digitális jogkezeléssel nem védett állományokat kezeli. A Sansa slotMusic Player húsz dolláros ára közel sem elrettentő, mellé fülhallgatót és cserélhető előlapot is mellékel a gyártó. A parányi, kijelzőt sem tartalmazó készülék nem csak üresen, hanem több, egyenként egy albummal előtöltött kártyával és a hozzá passzoló, a zenészeket, vagy az album borítóját tartalmazó burkolattal is megvásárolható, ekkor a húszdolláros ár az adott album árával 35 dollárra emelkedik. A zenelejátszó jövő év elején-közepén érkezhet az európai piacra.

A CD-eladások csökkenése és az online zeneletöltés egyre népszerűbbé válása között lavírozva mutatott be egy új zeneterjesztési médiumot a SanDiskkel karöltve a négy nagy lemezkiadó (EMI, Warner, Sony BMG, Universal). A SlotMusic lényegében nem más, mint egy microSD memóriakártya, amelyen MP3 formátumban megtalálhatók a dalok, illetve esetleges extra tartalmak (képek, videók, egyebek). Természetesen a memóriakártyán szabadon hagyott helyet a felhasználó a saját adataival is megtöltheti, vagy akár le is törölheti róla a gyártó által előre feltöltött fájlokat. A jelenlegi, a CD-lemezes változatoknál olcsóbb (7-10 dollár) kínálat nagyjából 30-40 albumból áll, de e kínálat napról-napra bővül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.