:

Szerző: Bányai György

2008. október 9. 11:00

Nyolc megapixeles LG-mobil arcfelismeréssel

Az LG legújabb csúszkamobilja 8 megapixeles fényképezőrésszel rendelkezik, mely arcérzékeléssel, valamint mosolyidőzítéssel is kedvében járhat használójának. A mobil a képkészítés mellett a zenelejátszást is komolyan veszi, de sajnos adatátviteli képességei az EDGE-ben már kimerülnek.

[HWSW] Az LG legújabb csúszkamobilja 8 megapixeles fényképezőrésszel rendelkezik, mely arcérzékeléssel, valamint mosolyidőzítéssel is kedvében járhat használójának. A mobil a képkészítés mellett a zenelejátszást is komolyan veszi, de sajnos adatátviteli képességei az EDGE-ben már kimerülnek.

Az LG KC780 140 megabájt belső memóriával rendelkezik, melyet microSD-kártyákkal lehet bővíteni. A kártyára szükség is lesz, a 8 megapixeles fényképező által készített képek jóval több helyet kérnek, mint a mai három-öt megapixeles átlag. A szétcsúsztatható telefon fotómodulja autofókuszos rendszerű élességállítással rendelkezik, mely mosolyidőzítésre alkalmas arcfelismerő áramkörrel is együttműködik.

LG KC780

A telefon számítógépről vezérelt webkameraként is használható, mert Bluetooth-adóvevővel, és az ehhez szükséges szoftveres körítéssel is rendelkezik. A KC780 akár 30 képkocka másodpercenkénti sebességű filmfelvételt is nyújt, mely felvételeket a gyártó DVD-minőségűnek mond. További extra a telefonba épített mozgásérzékelő, melyből a beépített játékok is hasznot húznak, ezek a készülék 2,4 hüvelykes kijelzőjén játszhatók.

A letisztult formavilágú csúszkamobil kijelzője érintésérzékeny is, ám e lehetőséget csupán a multimédiás alkalmazások használják, a többit a megszokott módon, a hagyományos billentyűzet segíségével lehet kezelni. Az LG KC780 Európában már novemberben megjelenhet, árát illetően konkrétumokról még nincs tudomásunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.