Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 9. 09:47

Az Oracle megveszi a Primaverát

Megvásárolja a projektmenedzsment-szoftverek atyjaként is emlegetett Primaverát az Oracle -- az ügylet pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A saját területén de facto ipari szabványnak számító Primavera felszippantásával az Oracle jelentős ügyfélbázisra is szert tesz, a világ 400 legnagyobb mérnöki tervezővállalatából és építészeti cégéből 375-nél ezt használják ugyanis, illetve az amerikai hadseregnél is elterjedt. Ezt az ügyfélkört az Oracle saját hagyományos megoldásaival is megcélozhatja.

[HWSW] Megvásárolja a projektmenedzsment-szoftverek atyjaként is emlegetett Primaverát az Oracle -- az ügylet pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A saját területén de facto ipari szabványnak számító Primavera felszippantásával az Oracle jelentős ügyfélbázisra is szert tesz, a világ 400 legnagyobb mérnöki tervezővállalatából és építészeti cégéből 375-nél ezt használják ugyanis, illetve az amerikai hadseregnél is elterjedt. Ezt az ügyfélkört az Oracle saját "hagyományos" megoldásaival is megcélozhatja.

Az Oracle jelenleg is rendelkezik saját projektkezelő megoldásokkal, a Primavera felvásárlása azonban egyértelműen azt mutatja, a vállalat előtérbe szeretné tolni ezt a vonalat. Az akvizíció lezárása után új PPM-üzletág jön létre az Oracle szervezetén belül, amelyet Joel Koppelman, a Primavera elnök-vezérigazgatója irányít majd. A Primavera-ügyfeleknek nincs okuk az aggodalomra, az Oracle biztosította őket arról, hogy továbbra is lesz támogatás a termékhez, illetve a fejlesztések sem állnak le.

A Forrester prognózisa szerint a projektmenedzsment-szoftverek piaca 2010-re 6,5 milliárd dollárra emelkedik. "A vállalati projektmenedzsment egyre inkább előtérbe kerül az olyan iparágakban, amelyek tőkeintenzív és komplex projekteket valósítanak meg" -- mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke.

A magánkézben levő Primaverát 1983-ban alapították, a cég központja Pennsylvania államban van, alkalmazottainak létszáma 550 fő. A vállalatnak világszerte 60 ezer ügyfele van, legutóbbi lezárt pénzügyi évében 127 millió dolláros forgalmat bonyolított. 2006-ban a Primaverában jelentős részesedést szerzett a Francisco Partners és az Insight Venture Partners kockázati tőkebefektető cég.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.