Szerző: Bányai György

2008. október 1. 15:37

Alacsony árkategóriás érintőképernyős mobillal készül az LG

Az érintőkijelzős LG KP500 fogyasztói ára még nem ismert, de a gyártó sajtóközleményében többször is említést tett arról, hogy a készülék az alacsonyabb árkategóriás készülékek táborát erősíti majd, illetve az ebben a szegmensben versengő telefonokkal ellentétben érintőképernyős kezelést nyújt majd.

[HWSW] Az érintőkijelzős LG KP500 fogyasztói ára még nem ismert, de a gyártó sajtóközleményében többször is említést tett arról, hogy a készülék az alacsonyabb árkategóriás készülékek táborát erősíti majd, illetve az ebben a szegmensben versengő telefonokkal ellentétben érintőképernyős kezelést nyújt majd.

Az LG Electronics bejelentette KP500 mobiltelefonját, mely alacsony árával hódíthat majd a jellemzően drága érintőkijelzős modellek mezőnyében. A készülék előlapját szinte teljes egészében uralja a három hüvelykes, érintésérzékeny kijelző, mely alatt csak három gomb foglal helyet, ezek közül kettő a hívás indítására és a kapcsolat bontására szolgál. A mobil microSD kártyahellyel és mozgásérzékelővel rendelkezik, utóbbi szolgálatait a HTC TouchFlo felületére erősen emlékeztető kezelőfelület és a beépített játékok is kamatoztatják.

A gyártó a négyféle színben, (feketében, ezüstben, barnában és aranyban) készülő KP500-ast három megapixeles kamerával is felszereli, melyről még nem árulta el, hogy autofókusz rendszer állítja benne az élességet, avagy sem. Azt sem lehet tudni, hogy rendelkezik-e HSDPA adatátviteli képességekkel.

"A vásárlók visszajelzései arról tájékoztattak bennünket, hogy szívesen kipróbálnák legújabb érintőképernyős mobiljainkat, ám azok magas ára nem teszi ezt mindegyikük számára lehetővé. Az ő számukra készül az alacsony árú KP500." -- mondta el Dr. Skott Ahn az LG Electronics mobil üzletágának vezetője. A készülék méretével és súlyával kapcsolatos adatok még nem nyilvánosak, ahogy a készülék ára sem. A piaci bevezetés először Európában történhet meg októberben, a világ többi része azután következhet.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról