Szerző: Bányai György

2008. szeptember 29. 15:51

Nyolc megapixeles kamerával szerelt mobil a közeleg a Samsungtól

A Samsung új mobillal lépett színre, mely elsődleges feladatai között a fényképezést tartja leginkább számon: a telefon nyolc megapixeles, autofókuszos kamerával rendelkezik.

[HWSW] A Samsung új mobillal lépett színre, mely elsődleges feladatai között a fényképezést tartja leginkább számon: a telefon nyolc megapixeles, autofókuszos kamerával rendelkezik.

A Samsung bemutatta Pixon névre hallgató mobilját, mely leginkább a sokat fotózók számára lehet vonzó. A telefonba épített fényképező nyolc megapixeles képérzékelővel, arcfelismerő autofókusszal, mosolyidőzítéssel, valamint fix gyújtótávolságú lencsével rendelkezik, a sötétebb helyszíneken pedig LED vakuját villanthatja fel. A kamera mozgófilm-felvételi képességei is figyelemreméltóak, a VGA felbontáson túl 720x480 képpontot is képes harminc kép másodpercenkénti sebességgel rögzíteni. A Pixon ezen túlmenően ismeri a DivX és a H.264 kódolással tömörített felvételeket is.

A Pixon optikai zoommal nem rendelkezik, de alacsonyabb felbontást kiválasztva mégis nagyított képhez juthatunk, így az átlagos mobilok fényképezői által készített képek felbontásával megelégedve akár három-négyszeres nagyítást is kaphatunk. A Pixon nem a legkisebb mobilok egyike, kell a hely a 3,2 hüvelykes, 240x400 képpontos, érintésérzékeny kijelzőnek, mely alatt alig találunk valamit: ezek mindössze a hivásindításhoz és bontáshoz szükséges, valamint a menüt aktiváló gombok.

Samsung M8800 Pixon
Samsung M8800 Pixon

A mindössze 13,8 milliméter vastag telefon az adatkapcsolat terén is szépen domborít, a weboldalak, illetve a levelezés 7,2 Mb/s sebességgel történhet, a mobil HSDPA modulja erre képes. A fejlett, virtuális térhangzást is nyújtó Samsung Pixon M8800 sajnos GPS-vevőegységgel és Wi-Fi hálózati csatolóval nem rendelkezik, ennek ellenére ősz végétől sikerre számíthat, legfőképp az év végi hajrában. Árakkal kapcsolatban konkrétumokra még várnunk kell, a gyártó ezeket október elején közli.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról