Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Megállíthatatlanul csúszik lefelé a lejtőn a Palm

Koi Tamás, 2008. szeptember 22. 17:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tovább zuhan a szakadék mélyére a Treo és Centro okostelefonok gyártója, a Palm, miután riválisai, így elsősorban a BlacBerry és újabban az Apple egyre komolyabb konkurenciát jelentenek az egykor szebb napokat látott cégnek.

hirdetés
[HWSW] Tovább zuhan a szakadék mélyére a Treo és Centro okostelefonok gyártója, a Palm, miután riválisai, így elsősorban a BlacBerry és újabban az Apple egyre komolyabb konkurenciát jelentenek az egykor szebb napokat látott cégnek.

Tovább mélyítette veszteségét a Palm az idei első pénzügyi negyedévben, derül ki a vállalat múlt héten kiadott jelentéséből. Az alapvetően sikeres Centro okostelefon-család ellenére a cég az augusztus 31-én véget ért időszakban 39,5 millió dollárnyi nettó veszteség mellett működött -- a cég már egy évvel ezelőtt is veszteséges volt, igaz, az akkori, 841 ezer dolláros első negyedéves veszteség eltörpül a mostani eredmények mellett.

A Palm nettó árbevétele ezzel együtt 1,7 százalékkal nőtt az első negyedévben, így elérte a 366,9 millió dollárt, köszönhetően az okostelefon-eladások 49 százalékos növekedésének (a gyártó ebben az időszakban fennállása óta először több mint egymillió okostelefont értékesített). A cég múlt hónapban dobta piacra Treo okostelefon-családjának legújabb tagját, a Treo Prót, mely új dizájnjegyekkel igyekszik meghódítani az elegáns külsejű készülékekre egyre fogékonyabb üzleti felhasználókat.

Palm Treo Pro
Palm Treo Pro: új dizájnnal próbál hódítani

A vállalat emellett a fogyasztói szegmensnek szánt, kifejezetten olcsó Centro okostelefonoktól várja az áttörést: a Palm olcsó okostelefonja igen népszerű, a cég történetének leggyorsabban fogyó terméke. A Palm OS legutolsó változatát futtató Centro nyár óta a Verizon Wireless-nél is megvásárolható, ami további lendületet adhat terjedésének. A Verizon előfizetők 99 dollárért juthatnak egy QWERTY billentyűzetes, bluoetooth-os, 64 megabájt beépített memóriájú, digitális kamerával szerelt telefonhoz.

A Palm Centro okostelefon Windows Mobile 6 Standard operációs rendszert futtattó változata, a Treo 500 itthon is kapható, nagyméretű és felbontású, de ennek megfelelően nem érintésérzékeny kijelzővel, teljes billentyűzettel, 3G/HSDPA gyors adatátvitellel. A billentyűzet főként SMS-írás, illetve a beépített azonnali üzenetküldő alkalmazások -- többek között a Windows Live Messenger -- használata során lehet igen előnyös, de az Office dokumentumok kezelése is egyszerűbben megoldható a QWERTY elrendezésű gombokkal.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.