Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Gigászi létszámcsökkentés az EDS-sel összeolvadó HP-nál

Bodnár Ádám, 2008. szeptember 16. 09:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közel 25 ezer dolgozójától válik meg a Hewlett-Packard, ahogy magába olvasztja az EDS-t. A HP-nak világszerte 178 ezer, az EDS-nek 142 ezer alkalmazottja van, vagyis a leépítés után a létszám 7,5 százalékkal lesz kevesebb. A lépéstől a HP éves szinten 1,8 milliárd dolláros megtakarítást vár.

[HWSW] Közel 25 ezer dolgozójától válik meg a Hewlett-Packard, ahogy magába olvasztja az EDS-t. A HP-nak világszerte 178 ezer, az EDS-nek 142 ezer alkalmazottja van, vagyis a leépítés után a létszám 7,5 százalékkal lesz kevesebb. A lépéstől a HP éves szinten 1,8 milliárd dolláros megtakarítást vár.

Az IBM előtt, de az IBM nyomában

A HP tavasszal jelentette be, hogy közel 14 milliárd dollárért megvásárolja a világ második legnagyobb informatikai szolgáltatóját, az EDS-t. A Palo Altó-i garázsból indult HP az évek során a világ legnagyobb IT-vállalatává vált, legyőzve az IBM-et, azonban a Nagy Kék forgalmának ma már több mint felét a szolgáltatások teszik ki, amelyek nyereségtartalma lényegesen nagyobb a termékértékesítésnél. Nem beszélve arról, hogy a megerősödő konzultációs üzletág segítségével a HP a korábbinál még több szervert, tárolóeszközt, PC-t és nyomtatót értékesíthet -- ez az IBM receptje is.

A a saját szolgáltatói üzletága egyszerűen nem volt elég nagy ahhoz, hogy az igazán jelentős üzletekért versenyezhessen az IBM-mel, az EDS-sel, vagy akár a feltörekvő indiai cégekkel -- ekkor merült fel az EDS bekebelezése. A Gartner szerint az informatikai szolgáltatások piacán első helyezett IBM piaci részesedése 7 százalék feletti, az EDS-nek már be kell érnie 3 százalékkal, a HP pedig csak az ötödik a rangsorban, 2,3 százalékos piacrésszel. Az EDS-sel egyesült HP már az IBM-ével vetekedő pozícióba kerülhet az évi átlagban mintegy 8 százalékkal bővülő piacon.

A jelentős elbocsátásokkal járó átszervezési program időtartama három év, ezalatt a HP felszámolja az olyan átlapolásokat az adminisztratív funkciók terén, amelyek a két cég egyesítéséből keletkeztek. A leépítések nagyjából fele amerikai munkahelyeket érint. A jelenlegi negyedévben a HP 1,7 milliárd dolláros egyszeri költséget könyvel el, amelyből 1,4 milliárd dollár goodwill-leírás, 300 millió dollár pedig átszervezésekkel kapcsolatos.

További leépítések jöhetnek

Mark Hurd
Mark Hurd
Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója egy hétfői interjúban úgy vélekedett, a HP és az EDS szolgáltatási tevékenysége jól kiegészíti egymást: a HP inkább a terméktámogatásban erős, míg az EDS hagyományosan a professzionális szolgáltatások terén, mint amilyen az egyedi alkalmazásfejlesztés és -bevezetés, üzleti folyamatok (pl. CRM, HR, pénzügy) kiszervezése, illetve a komplex rendszerek üzemeltetése.

A tegnapi konferenciahíváson Hurd világossá tette, elkötelezett az EDS sikeres integrációja mellett. A vállalatvezető hangsúlyozta, a növekedésre való képesség nagyban múlik a hatékonyságon, és ennek növelésére további módszerek is vannak, további szingergiákat lehet kihasználni. Hurd nem mondta ki, de sejteni engedte, hogy további leépítések is várhatók.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.