:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 15. 08:40

Letett a Take-Two megszerzéséről az EA

Az Electronic Arts feladta a rivális Take-Two megszerzését, a két cég között eredménytelenül értek véget a tárgyalások. Az ünnepek előtt már nem lehetett volna tető alá hozni az ügyletet, az EA részben ezért is állt el a felvásárlástól, ami a Take-Two-t egy cseppet sem rázta meg.

[HWSW] Az Electronic Arts feladta a rivális Take-Two megszerzését, a két cég között eredménytelenül értek véget a tárgyalások. Az ünnepek előtt már nem lehetett volna tető alá hozni az ügyletet, az EA részben ezért is állt el a felvásárlástól, ami a Take-Two-t egy cseppet sem rázta meg.

Amint arról a HWSW is beszámolt, az EA februárban kéretlen felvásárlási ajánlatot tett a Take-Two részvényeire, melyet utóbbi elutasított, mivel az igazgatótanács túl alacsonynak találta az árat, illetve pár héttel a nagysikerű Grand Theft Auto játéksorozat megjelenése előtt semmiképp nem akart ilyen nagyszabású tranzakcióba kezdeni, mivel ez elvonta volna a figyelmet a játék körül zajló munkálatokról.

Az EA a közel 10 millió példányban eladott, minden eddigi szórakoztatóipari bevételrekodot megdöntő játék premierje után sem tágított, és újabb felvásárlási ajánlatot tett, amelynek keretén belül eleinte 26, majd papíronként 25,74 dollárt fizetett volna a Take-Two-ért, mellyel mintegy 2 milliárd dollárra taksálta a céget. A többször meghosszabított határidő lejártát követően ellenséges lépéseket is kilátásba helyezett.

Augusztusban úgy tűnt, a két cég mégis egymásra találhat, a felek ugyanis a legfelsőbb szinten kezdtek egyeztetni, és az EA még a Take-Two nem nyilvános adataiba és terveibe is betekintést nyerhetett, de úgy tűnik, nem voltak elégedettek a látottakkal. Az EA üzletfejlesztési vezetője, Owen Mahoney a Wall Street Journal kérdésére nem indokolta meg, miért tettek le a Take-Two megszerzéséről, csupán annyit mondott, hogy a karácsonyi szezonra már nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet, ami szerepet játszott a döntésben. "Nincs szükségünk a Take-Two-ra ahhoz, hogy az EA sikeres legyen" -- mondta Mahoney.

A Take-Two-t láthatóan nem rázta meg az EA döntése, a vállalat a hírek szerint más kérőkkel is tárgyal az összeolvadásról, de egyedül is folytathatja útját. "A Take-Two nagyszerű formában van" -- mondta Struss Zelnick, az igazgatótanács elnöke. "A lehetőségeink számosak, beleértve a függetlenséget is."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.