:

Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 9. 14:54

Okostelefonokhoz mérhető tudással jön a Sony Ericsson G705

A főbb funkciókat tekintve már-már az okostelefonok tudását hozza egyszerűbb körítéssel a Sony Ericsson októberben érkező új mobiltelefonja. A G705 csúszka nagyméretű kijelzőt és egyebek mellett GPS-modult is tartalmaz, de szériafelszerelése lesz a Wi-Fi vezérlő is.

[HWSW] A főbb funkciókat tekintve már-már az okostelefonok tudását hozza egyszerűbb körítéssel a Sony Ericsson októberben érkező új mobiltelefonja. A G705 csúszka nagyméretű kijelzőt és egyebek mellett GPS-modult is tartalmaz, de szériafelszerelése lesz a Wi-Fi vezérlő is.

Újabb elegáns külsejű szétcsúsztatható mobiltelefonnal jelentkezik az év utolsó negyedévében a Sony Ericsson. A gyártó és a Google közt nemrég létrejött stratégiai partneri viszony eredményeként a G705 elsők közt kínál direkt YouTube-elérést, így a felhasználók pár gombnyomással elérhetik a videomegosztó szolgáltatást, illetve feltölthetik rá saját klipjeiket is -- melyek akár a telefon 3,2 megapixeles kamerájának segítségével is leforgathatók.

Sony Ericsson G705

A HSDPA-kompatibilis telefon szoftverében saját parancsikonnal látták el a Google keresőszolgáltatását is, így a keresés az eddigieknél egyszerűbben, könnyebben igénybe vehető. A 2,4 hüvelykes képátlójú, 320x240 pixeles felbontású kijelzővel szerelt készülék HTML-böngészője a tájolástól függően tördeli be a tartalmat, így a telefon oldalra döntésével automatikusan átvált portré üzemmódból tájkép módba. A készülék természetesen rss-hírolvasót és e-mail klienst is tartalmaz, utóbbi az Exchange ActiveSync funkció segítségével a vállalati kiszolgálóval is tud szinkronizálni.

A Sony Ericsson G705 kommunikációs képességeit a beépített Wi-Fi rádió teszi teljessé, emellett alapfelszereltség a Google Maps for Mobile és a Wayfinder térképszolgáltatással együttműködő aGPS-modul is. A készülék természetesen médialejátszóként sem vall szégyent, a szokásos walkman-funkció részeként itt is jelen van a TrackID és a PlayNow szolgáltatás, illetve a beépített FM-rádió is.

A 95x47x14,5 milliméteres méretű, 98 gamm tömegű G705 két színben jelenik meg a hazai piacon. A telefon 120 megabájtnyi beépített memóriája Memory Stick M2-es kártyákkal bővíthető (az alapcsomag része egy 1 gigabájt kapacitású kártya). A készülék a gyártó specifikációi szerint egy feltöltéssel maximum 10 óra beszélgetési és 400 óra készenléti időt ígér a GSM/GPRS hálózatokon -- ez 4 órára és 350 órára csökken az UMTS üzemmódban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.