Szerző: Bányai György

2008. szeptember 9. 11:42

Az ASUS érintőképernyős okostelefont mutatott be

Az Asus pénteken jelentette be új, érintőképernyős mobilját, melyet Windows Mobile 6.1 operációs rendszer hajt meg. Az új telefon külsőre igen közeli rokonságot mutat a HTC Touch okostelefonnal, sőt, annak TouchFlo kezelőfelülete is visszaköszön nyomokban.

[HWSW] Az Asus pénteken jelentette be új, érintőképernyős mobilját, melyet Windows Mobile 6.1 operációs rendszer hajt meg. Az új telefon külsőre igen közeli rokonságot mutat a HTC Touch okostelefonnal, sőt, annak TouchFlo kezelőfelülete is visszaköszön nyomokban.

Az ASUS több tucat windowsos okostelefon bejelentésén van már túl, ezen a területen már lassan öreg motorosnak számít. Legújabb mobilján, a P552w okostelefonon Windows Mobile 6.1 operációs rendszer fut, melyet a gyártó kiegészített saját alkalmazáscsomaggal is. A Multi Home névre keresztelt együttes tagja az EziPhoto és az EziMusic, melyek nevükből következően a képalkotással és a zenehallgatással kapcsolatos feladatok ellátásáért felelősek. Előbbi a két megapixeles kamera által készített fotókat rendszerezheti, utóbbi pedig a zenelejátszásért felel, az ismert formátumok támogatásával. E két fő részt erősíti az RSS hírolvasó, emellet a felhasználó a Flickr és a YouTube tartalmaihoz is könnyen hozzáférhet.


Az ASUS P552w-ben a 2,9 hüvelykes, 240x320 képpontos érintőképernyőn a HTC TouchFlo-hoz hasonló 3D-hatású Glide névre keresztelt kezelőfelület tolmácsol a hardver és a használó között, melynek zökkenőmentes üzeméről 624 megahertzes processzor gondoskodik. A kapcsolattartás többféleképp történhet, helyi szinten a Bluetooth 2.0 rádió használható, melyhez HSDPA adatkapcsolat és vezeték nélküli hálózati csatoló társul, ha távolabbi adatokra lenne szükség.

A P552w a beépített GPS-vevőegység révén alkalmas helymeghatározásra is. A számítógépes kapcsolat USB 1.1 szabvány szerinti sebességgel létesíthető, mely lehetne kissé gyorsabb, hiszen a mobil 256 megabájtnyi memóriájában és a kártyarésbe illeszkedő microSD kártyákon nagy mennyiségű adatot tárolhat. Az ASUS azon kívül, hogy a termék hamarosan piacra kerül, nem árult el részleteket sem ennek időpontjával, sem az árral kapcsolatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról