:

Szerző: Bányai György

2008. szeptember 5. 10:49

A teljes kompaktfényképező-családját frissíti a Samsung

A Samsung teljes kompaktfényképező-sorozatát frissíti, az újdonságok a gyártó kompakjainak teljes választékát átalakítják.

[HWSW] A Samsung teljes kompaktfényképező-sorozatát frissíti, az újdonságok a gyártó kompakjainak teljes választékát átalakítják.

A Berlinben zajló IFA szakkiállításra vitte el a Samsung az új fényképezőit, melyek közül párat most láthatott először a nagyérdemű. Az újdonságok közül a csúcsmodell, a fémházas NV100HD 14,7 megapixeles felbontással és 28 milliméteres széleslátószöggel örvendeztetheti meg a használót. A rázkódásvédelemmel felszerelt, 280 eurós topkompakt Schneider-Kreuznach optikája 3,6-szeres zoomtartományban állítható, emellett képes HD-felbontású videók harminc képkocka/másodperces sebességű felvételére. A fényképező hátoldalán egy érintésérzékeny, három hüvelykes, 460 ezer képpontos kijelző található, a menübéli beállítások, valamint a fókusz kijelölése is e panelen történhet.


A rejtett optikás sorozat új üdvöskéje az NV9, melynek parányi, ötszörös zoomátfogású, rázkódásvédett optikája alatt egy tíz megapixeles képérzékelő örökíti meg a fotóznivalót. Az elegáns, egyben exkluzív fémház tetején karórák számlapjaihoz és mutatóihoz hasonló műszerek mutatják a memóriakártya és az akkumulátor töltöttségi fokát. A 95x59,9x21,3 milliméteres fényképezőgép arcfelismerő autofókuszt kínál, ugyanakkor nemcsak fotózásra, hanem multimédiás lejátszóként is befogható -- az fényképezőgép MP3 hang- és MP4 filmlejátszásra is alkalmas. Az NV9 220 euróért vásárolható majd meg.


Sokoldalú fényképezőgépet keresőknek a rázkódásvédett, 3,6-szeres zoomot és 28 milliméteres széleslátószget kínáló L310W fényképezőgépet ajánlja a Samsung. A 13,6 megapixeles képérzékelőjével ellátott L310W ebben a hónapban már a polcokon lehet, érte 250 eurót kell majd fizetni. A 160 eurós L210 egy, az Olympus FE-sorozat ismert formavilágú tagjaihoz hasonló vékony fényképező, tíz megapixeles szenzora előtt háromszoros nagyításra alkalmas optikát találunk. A hátoldal 2,7 hüvelykes kijelzőt tartalmaz. Ez a kompakt is kínálja az arcérzékelés lehetőségét, továbbá az elmosódott képek ellen itt is rendelkezésre áll a lassan alapfunkciónak tekinthető rázkódásvédelem.


Az ötödik újdonság, az S1070 gömbölyded formájú gépházában háromszoros zoomot és tíz megapixeles felbontást kínáló hardver található. A készülék a gyártó szerint igen könnyen kezelhető, ráadásul a rázkódásvédelem és az arcfelismerő sem hiányzik belőle. Az aránylag olcsó fényképező már ebben a hónapban megjelenhet, aránylag szerény, 120 euró körüli fogyasztói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.