Szerző: zimi

2008. szeptember 2. 11:27

A/4-es szkennelés 11 másodperc alatt: középkategóriás LED-megvilágítású lapolvasó a Canontól

Az új CanoScan 5600F a prémium felhasználóknak kínál minőségi lapolvasást, ám olcsóbban, mint a terméksor csúcsán elhelyezkedő 8800F.

[HWSW] Az új CanoScan 5600F a prémium felhasználóknak kínál minőségi lapolvasást, ám olcsóbban, mint a terméksor csúcsán elhelyezkedő 8800F.

Az USB 2.0 csatlakozású készülék hatsoros, nagy felbontású CCD-érzékelővel dolgozik, ezt kihasználva a szokásos, mintegy A/4-es papírdokumentumok mellett egyszerre egy 35 milliméteres hatkockás negatív vagy pozitív filmcsík, illetve négy keretezett dia olvasható be vele. A készülékkel 4800x9600 dpi optikai felbontással és 48 bites színmélységgel is dolgozhatunk, ami minőségi filmanyagokhoz is megfelelő. A gyártó specifikációi szerint nem lesz panasz a teljesítményre, 300 dpi felbontással beolvasott A/4-es méretű anyag esetén 11 másodperces beolvasási sebességre számíthatunk. A különféle munkák indítását 7 EZ gomb gyorsítja meg .

Filmjellegű anyagok beolvasásához a lapolvasóknál hagyományosnak mondható hideg katódsugárcsöves megvilágítást alkalmazza a CanoScan 5600F. A reflektív beolvasáshoz használt fényforrás azonban ebben a modellben már nagy fényerejű fehér LED, ami lehetővé teszi a lapolvasó bemelegedési idő nélküli indulását. Ez nem csak időt spórol papírképek és dokumentumok beolvasásakor, de energiamegtakarítást is eredményez, mivel az azonnali rendelkezésre álláshoz nem szükséges bekapcsolva hagyni a lámpatestet.


Canon CanoScan 5600F

A korábbi tesztünkben már ismertetett CanoScan 8800F modellhez képest a filmbeolvasási lehetőségekben és a mellékelt szoftverekben adódik leginkább különbség. Az 5600F-el nem tudunk 120-as formátumú felvételeket feldolgozni és nem jár hozzá az Adobe PhotoShop Elements sem, meg kell elégednünk az ArcSoft PhotoStudio szolgáltatásaival. A könnyítésekért cserébe kedvezőbb árral jár majd a vásárlók kedvében. Hivatalos ár információk még nem elérhetők, a terméksorban megelőző illetve szomszédos modellek áraira alapozva valószínűleg 30 ezer forint körüli összegre számíthatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról