Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 28. 14:44

Új rackszekrények, kábelrendezők és áramelosztók az APC kínálatában

Új rackszerkrényekkel és rakcbe szerelhető kiegészítőkkel bővítette kínálatát az APC. A régiós piacon most megjelenő termékek elsősorban azon felhasználók érdeklődésére tarthatnak számot, akik nagy teljesítménysűrűségű rendszereket üzemeltetnek.

[HWSW] Új rackszerkrényekkel és rakcbe szerelhető kiegészítőkkel bővítette kínálatát az APC. A régiós piacon most megjelenő termékek elsősorban azon felhasználók érdeklődésére tarthatnak számot, akik nagy teljesítménysűrűségű rendszereket üzemeltetnek.

A szokásosnál mélyebb rackek a szokásosnál hosszaabb szervereknek

Az APC új rackjei közül az AR3357 NetShelter SX egy 48U magas, 750 milliméter széles, 1200 milliméter mély szekrény. A vállalat már tavaly ősszel bemutatott ilyen extra mély rackszekrényeket, azonban a 48U magas, 750 milliméter széles változat hiányzott a kínálatból -- eddig. Szarka Attila, az APC by Schneider Electric rendszermérnöke a HWSW megkeresésére elmondta, a szokásosnál nagyobb hosszúságú rackszekrényekre azért van szükség, hogy a nagy teljesítménysűrűségű környezetekben biztosítható legyen a szerverek elhelyezése, illetve a kábelek elvezetése még akkor is, ha a gépek esetleg hosszabbak a szokásosnál.

Ma már vannak olyan szerverek, amelyek megnövekedett mélységük miatt néha még a gyártójuk által kínált rackszekrényben sem férnek el -- mondta a HWSW-nek Szarka. Ilyenkor jöhet jól az új NetShelter, amelyben nem csak a gépek, hanem a kábelek is könnyen elhelyezhetők anélkül, hogy az hűtési problémákat okozna -- tette hozzá. Annak érdekében, hogy az 1200 milliméter mély rackszekrényben több áramellátó és adatkábelt lehessen elhelyezni, a hátulján további két kábelcsatornával rendelkezik, amik helyet biztosítanak a rack hátuljában található áramelosztók és a tápelosztó egységek (PDU) rögzítésére. Szarka szerint a praktikus belső elrendezésnek köszönhetően az APC 750 mm-es rackjeiben több a hely, mint más gyártók 800 mm-es szekrényeiben.

Rendezett kábelek

A 750 milliméteres NetShelter SX szekrényekhez az APC új kábelrendezőket is bemutatott, amelyeket nagy switch-ekhez és patchpanelekhez ajánlanak. Az 1U és 2U kivitelű vízszintes, műanyagtartókkal és fedőkkel felszerelt kábelrendezők egy- és kétoldalú kivitelben is kaphatók, oldalanként akár 250 kábelt is fogadhatnak. A 2 és 4 oszlopos, nyitott rackekhez készült kábelrendezők az egy-egy U magasságú területeken belüli kábelrendezési problémákat oldják meg.

További újdonság a KoldLok Raised Floor Grommet, amely álpadlós környezetben segíti a légáramlást a kábelátvezetések rugalmas lezárásával. Egy álpadló szabad nyílásain (pl. a kábelátvezető nyílásokon) a levegő nem megfelelő helyekre áramolhat, illetve csökken az álpadló alatti statikus nyomás. A légnyomáscsökkenés befolyásolja az adatközpont hűtésének hatékonyságát, ezt igyekszik orvosolni a KoldLok család.

Új áramelosztási termékek

Az APC emellett új áramelosztási termékeket is bemutatott, köztük az AP7856 Metered Rack PDU-t, amely az egyetlen olyan függőleges, rackszekrénybe készült áramelosztó egység, amely nem foglal el hasznos helyet a rackből, és a HP c-class blade szerverek minden részegységéhez lehetővé teszi a hozzáférést. A háromfázisú 22kW-os PDU távolról is elérhető, konfigurálható és menedzselhető.

Az 1U és 2U kivitelben elérhető, beépített hálózati felügyeleti képességgel felruházott új Rack Automatic Transfer Switch-ek redundáns tápellátást biztosítanak az egy tápegységgel rendelkező készülékek számára, és a több csatlakozónak köszönhetően nem igénylik másodlagos áramelosztó eszközök használatát a rackekben. Az In-Line Current Meter eszközök árammérési és felügyeleti lehetőséget biztosítanak a hálózati kapcsolattal és felügyeleti megoldással nem rendelkező elosztók, illetve különálló eszközök számára. Három 230 voltos modell került forgalomba, ebből kettő egyfázisú, 16 és 32 amperes, a harmadik egy háromfázisú, 32 amperes modell.

A fenti termékek július közepe óta vásárolhatók meg az EMEA régióban. Az újdoságok között található még egy 24U magas, 600 mm széles és 1070 mm mély rack, amelyet olyan helyekre ajánl az APC, ahol ahol kevés a hely egy EIA-310 szabvány szerinti berendezés számára. A kábelek könnyű rendezését a kábelcsatlakozó konzol, és a hátsó ajtón található nyílás biztosítja, míg a biztonságot a lezárt tető garantálja. Az AR3104 NetShelter SX rack augusztus végétől lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról