Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Új hattintás technológia és 16 bites színmélységű feldolgozás az új Canon MP980 házi fotólaborban

zimi, 2008. szeptember 01. 12:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Frissen bejelentett PIXMA MP970 multifunkciós készülékét a szokványos fotónyomtatók és a PIXMA professzionális Pro nyomtatók közötti résbe pozicionálja a Canon. A stílusos PIXMA multifunkciós fotónyomtató sorozat legerősebb tagja az eddigieknél finomabb árnyalatképzést ígér, és lehetővé teszi a normál papírra történő hagyományos dokumentumnyomtatást is.

[HWSW] Frissen bejelentett PIXMA MP970 multifunkciós készülékét a szokványos fotónyomtatók és a PIXMA professzionális Pro nyomtatók közötti résbe pozicionálja a Canon. A stílusos PIXMA multifunkciós fotónyomtató sorozat legerősebb tagja az eddigieknél finomabb árnyalatképzést ígér, és lehetővé teszi a normál papírra történő hagyományos dokumentumnyomtatást is.

A Canon új eszköze hat különálló tintapatronból álló tintakonfigurációja nem a halványabb fotószínekre koncentrál. A sokoldalú ContrastPLUS felállást (három külön alapszín, valamint külön fotó- és pigmentfekete) egy elkülönített szürke tintatartállyal fejelte meg a gyártó, ami lehetővé teszi a sötétebb területek finomabb árnyalását. A középszürke emellett segít a monokróm nyomatok átmeneteinek finomításában is. A képek részletgazdagságát és az egyenletes szín- és árnyalat-átmeneteket szintén támogatja még a 16 bites nyomtatóillesztő is, Windows és Macintosh operációs rendszerek alatt egyaránt.

Hobbifotósok számára alighanem hasznos tartozék lesz az Adobe Photoshop alkalmazás beépülő moduljaként is használható Canon Easy-PhotoPrint Pro szoftver. Amennyiben nem PC-ről szeretnénk nyomtatni, úgy igénybe vehetjük a PictBridge-csatlakozást, a memóriakártya-foglalatokat, a nagyméretű, 8,8 centiméteres színes TFT-kijelzőt, no és az Easy-Scroll vezérlőtárcsát, ami már több termékgeneráció óta hivatott megkönnyíteni a képernyőmenüben való navigációt. A beépített Auto Photo Fix funkcióval most már önállóan is képes kijavítani a nyomtató a tipikus fotóhibákat .

A PIXMA sorozat legnagyobbja legfeljebb 9600x2400 dpi felbontású nyomatokat állít elő, akár 1 pikoliteres cseppmérettel. A laborminőségű 10x15 cm-es már 20 másodperc alatt elkészülnek a gyártó sebességadatai szerint. A készülék 4800 dpi felbontású fehér LED-es megvilágítású, CCD-érzékelős képolvasóval rendelkezik, melynek különlegessége , hogy nem igényel bemelegedést. Alkalmas hat darab 35 mm-es negatív, vagy négy keretes dia egyidejű beolvasására is. A beépített Wi-Fi- és Ethernet-csatlakozók mellett olyan fejlett nyomathordozó kezelési szolgáltatásokat is kínál az MP980, mint az automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás, valamint a DVD-k és CD-k felületére történő közvetlen nyomtatás.

A PIXMA nyomtatósorozattal együtt idén a papírok és tinták is megújultak, a ChromaLife100+ nyomatokhoz albumban 100 éves tartósságot vállal a gyártó. Hamarosan itthon is kapható az új PIXMA, pontos áráról egyelőre nem kaptunk információt.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!